Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ολυμπιονικες

Μπούκης: Τέρμα στον κατήφορο του θεσμού του Ολυμπιονίκη

Μετά τον Τάσο Μπουντούρη άλλος ένας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, ο Δημήτρης Μπούκης, εξέδωσε ανακοίνωση σε βάρος άλλων Ολυμπιονικών που υπέγραψαν κείμενο σε βάρος της ομοσπονδίας. Ο Μπούκης δήλωσε:

Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή του συναθλητή μου και Ολυμπιονίκη Τάσου Μπουντούρη με την οποία φυσικά και συμφωνώ απόλυτα. Για να μην επαναλάβω τα ίδια θα σταθώ σε 3 σημεία:

1) Δεν θα δεχτώ ποτέ να με αποκαλέσουν Ολυμπιονίκη συκοφάντη.

2) Δεν θα δεχτώ ποτέ να με αποκαλέσουν Ολυμπιονίκη πλαστογράφο (αφορά τους δύο συναθλητές μου Ολυμπιονίκες που διέψευσαν ότι υπέγραψαν κείμενο).

3) Δεν θα δεχτώ σαν Ολυμπιονίκης να με αποκαλούνε ψεύτη και συμφεροντολόγο (αφορά Ολυμπιονίκες του 2016 που λιβάνιζαν την Ομοσπονδία στα ΜΜΕ και τώρα δηλώνουν ότι είναι ανεπαρκής).

Ποτέ δεν πίστεψα ότι εμείς οι Ολυμπιονίκες έχουμε περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους πολίτες, αντίθετα πιστεύω ότι έχουμε περισσότερες υποχρεώσεις, και δεν είναι κακό αν κάνουμε ένα λάθος όσο πιο γρήγορα να ζητήσουμε συγγνώμη, κίνηση η οποία μας αναδεικνύει σε σπουδαίους ανθρώπους.

Τελειώνοντας, συμφωνώ απόλυτα με τον Τάσο Μπουντούρη, και πάλι, ότι οι παλιοί εμείς Ολυμπιονίκες δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να ξεφτιλίζει τον θεσμό του Ολυμπιονίκη, δεν θα ανεχτούμε διαμάχες μεταξύ Ολυμπιονικών, δεν θα ανεχτούμε να μας αποκαλούν συκοφάντες και πλαστογράφους. Και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε όλοι οι εν ενεργεία προπονητές και Ολυμπιονίκες να κοιτάξουν τον αθλητισμό και μόνο αυτόν.