Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Αυτό το EURO δεν έχει φαβορί, αλλά έχει παικταράδες...

Αυτό το EURO δεν έχει φαβορί, αλλά έχει παικταράδες...

Ξέρετε πολύ καλά ότι αποφεύγω τα προγνωστικά. Δεν μου αρέσουν.

Και για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινά σήμερα με τον αγώνα Ιταλία – Τουρκία χαίρομαι πραγματικά που θα δούμε μπάλα.

Ασφαλώς κρατάω μικρό καλάθι για το θέαμα που θα παρουσιάσουν οι 24 ομάδες. Διότι από τη μια δεν είχαν χρόνο προετοιμασίας και από την άλλη οι παίκτες είναι ταλαιπωρημένοι από την πανδημία και τα απαιτητικά πρωταθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους.

Στην αρχή θα γίνουν αρκετά κλειστά παιχνίδια, αλλά στην πορεία όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Εκπλήξεις, ανατροπές, αγωνία. Γι' αυτό και αποφεύγω να ξεχωρίσω μια, δυο ομάδες ότι είναι πιο κοντά στην κούπα. 

Ποτέ, άλλωστε, δεν μπορείς να ξέρεις τι ξημερώνει. Ειδικά όταν πρόκειται για κάποιες παραδοσιακές δυνάμεις και με παικταράδες. Στο τέλος αυτοί θα σηκώσουν το βάρος.

Για παράδειγμα, η Γερμανία είναι πάντα Γερμανία. Και η Γαλλία που επέστρεψε και ο Μπενζεμά. Θεωρούνται και είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Η, η Πορτογαλία του Σάντος και του Ρονάλντο. Δεν είναι στα πολύ καλά της, όμως διαθέτει εξαιρετικές μονάδες και είναι ικανή να προχωρήσει.

Το πολύ δυνατό Βέλγιο με ένα σωρό αστέρια. Μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες.

Όσοι με παρακολουθείτε χρόνια ασφαλώς και γνωρίζετε ότι είμαι Εγγλέζος. Και φανατικός. Αλλά είμαι υποχρεωμένος να κρατήσω χαμηλά τον πήχη.

Πρόκειται για μια καλή ομάδα η οποία πρώτα θα πρέπει να νικήσει τον εαυτό της. Εδώ και χρόνια ψάχνει την μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν έρχεται για συγκεκριμένους λόγους που για εμένα αρχίζουν και τελειώνουν σε ψυχολογικά θέματα.

Η Ολλανδία έχει το όνομα, αλλά δεν ξέρω αν έχει και τη χάρη. Η δε Ιταλία είναι πολύ βελτιωμένη και θα διακριθεί αν βγάλει εγωισμό.

Η Ισπανία αντιμετωπίζει κρούσματα κορονοϊού και στο γήπεδο θα φανεί κατά πόσο έχει επηρεαστεί.

Στα αρνητικά της διοργάνωσης είναι ότι τα ματς θα διεξαχθούν σε 11 πόλεις ισάριθμων χωρών και μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΟΥΕΦΑ δεν εμβολίασε τους ποδοσφαιριστές, κάτι που θα ισχύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Να έχουμε, όμως, θετική ενέργεια και να ελπίζουμε ότι θα απολαύσουμε σπουδαία παιχνίδια.