Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: «Θέλω την ανώτερη ποινή για τους δολοφόνους του παιδιού μου»

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε πως για τη δολοφονία της κόρης του περιμένει σήμερα την ανώτατη ποινή για τους δράστες. 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τοπαλούδη, η απόφαση των δικαστών δεν θα αποτελέσει το τέλος μιας ψυχικής ταλαιπωρίας και θα ζει για πάντα με τον καημό της απώλειας της κόρης του, ενώ παρακαλεί την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της.   

«Σήμερα περιμένω την ανώτατη ποινή που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα κι αν η ανώτερη ποινή ήταν η θανατική ποινή και υπήρχε θα την ήθελα για τους δολοφόνους του παιδιού μου» δήλωσε στο "Πρώτο Θέμα".   

«Πρέπει να σε σεβαστούμε τη μνήμη της κόρης μου, την υπομονή και την αξιοπρέπεια που έχουμε δείξει τόσους μήνες και πρέπει να μας σεβαστούν. Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι κάποιοι λίγο πριν βγει η απόφαση προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κάνουν παρεμβάσεις.

Εγώ θεωρώ τους ενόρκους και τους δικαστές ήρωες. Η κ. εισαγγελέας όταν μίλησε άγγιξε ανθρώπινα τη ψυχή μου, την καρδιά μου αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Έχω λάβει χιλιάδες υποστηρικτικά μηνύματα από πολύ κόσμο και αυτό με εμψυχώνει» κατέληξε ο κ. Τοπαλούδης.   

Μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια   

«Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους του, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια», δήλωσε επίσης ο Γιάννης Τοπαλούδης στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημήτρη Βερβεσού και του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργου Κλεφτοδήμου.   

Υπενθυμίζεται πως χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζεται η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη υπήρξε παρέμβαση του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργου Κλεφτοδήμου ο οποίος ζήτησε από την Έδρα τον λόγο -σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προέδρου της ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρη Βερβεσού που ζητά πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου- για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, για όσα ανέφερε η κ. Αριστοτελεία Δόγκα στην αγόρευση της για το ρόλο των δικηγόρων.   

Εκείνη με τη σειρά της αποχώρησε από την αίθουσα, εκφράζοντας την πρόθεσή της για αποχή από τη διαδικασία, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Έδρα.   

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το να έρχονται εδώ και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια», αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά».   

«Σταματήστε να παίζετε πολιτική παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης, ενώ ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.   

Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της 19χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, το 2018, αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στις 12.