Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φόρμουλα 1

Φόρμουλα 1: Ακυρώνεται το γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης

Το πρόβλημα που προέκυψε με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, οδηγεί στην αλλαγή της έδρας του τελικού του Champions League, αλλά και στην ακύρωση του γκραν πρι της Φόρμουλα 1 της Κωνσταντινούπολης (11-13/6).

Ο έβδομος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 δεν μπορεί να διεξαχθεί επί τουρκικού εδάφους, με αποτέλεσμα η FIA να αναζητεί τοποθεσία για έναν αγώνα που θα καλύψει το κενό που θα προκύψει σύντομα και επισήμως. 

Η διοργανώτρια αρχή θα μπορούσε να προχωρήσει με 22 γκραν πρι, ωστόσο όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του BBC, Άντριου Μπένσον, θέλει να έναν έξτρα αγώνα, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα για εκείνους στη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Η λογική λέει ότι το γκραν πρι της Γαλλίας, στην πίστα Πολ Ρικάρ, θα γίνει μία ή δύο εβδομάδες νωρίτερα από τις 25-27/6 που έχει προγραμματιστεί, ώστε να δούμε διπλό αγώνα στην Αυστρία, όπως συνέβη και πέρυσι, στα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου.