Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΣΑΚΕ

ΕΣΑΚΕ: "Στην Α2 Ολυμπιακός και Κολοσσός"

Τον υποβιβασμό των Ολυμπιακού και Κολοσσού Ρόδου ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο σημερινό ΔΣ, ενώ παράλληλα ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε και την επικύρωση της τελικής κατάταξης του φετινού πρωταθλήματος. 

Βέβαια, όπως έχει γίνει γνωστό, η ομάδα της Ρόδου έχει συμφωνήσει να πάρει το ΑΦΜ του Χολαργού, οπότε θα συνεχίσει να παίζει στη μεγάλη κατηγορία. 

Αναλυτικά στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις: 

"Επικύρωσε την τελική κατάταξη της Betshop Basket League της σεζόν 2018-19. 

Αποφάσισε σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ΄ αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ΄αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ, ότι υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή οι ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και Ολυμπιακός. 

Επίσης στην διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πλαίσιο στόχων για την επόμενη διετία (2019-2021) εν όψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 23 Ιουλίου. 

Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν θα εξειδικευτούν μετά και τις παρατηρήσεις των ΚΑΕ οι στόχοι και οι αποφάσεις υλοποίησης τους ώστε να διαμορφωθεί η βέλτιστη στρατηγική που θα επαναφέρει την σταθερότητα, την κανονικότητα, την οργανωτική αναδιάρθρωση, την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάπτυξη για τις επόμενες δύο σεζόν".