Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Αυξάνεται η λίστα - Στους 21 οι θετικοί στον ιό από το γλέντι του γάμου

Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Αυξάνεται η λίστα - Στους 21 οι θετικοί στον ιό από το γλέντι του γάμου

Αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού από το γλέντι γάμου στη Θεσσαλονίκη.

Θετικοί είναι ο γαμπρός, η νύφη και άλλα 19 άτομα.

Τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης έχουν προς εξέταση 200 δείγματα ύποπτα για κορονοϊό. Δεν αφορούν στο σύνολό τους το γάμο, καθώς είχε 150 καλεσμένους.

Ο γάμος τελέστηκε στον ανοιχτό υπαίθριο χώρο της εκκλησίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, περίπου 40 από τους καλεσμένους μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του ναού γιατί μετά τον γάμο το ζευγάρι έκανε και τη βάφτιση του παιδιού του.

Τι δήλωσε ο γαμπρός

Τη σιωπή του έλυσε ο γαμπρός του επίμαχου γάμου, ο οποίος περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη στο γλέντι. Όπως είπε, την Τρίτη ένιωσε μία αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, ενώ την επόμενη ημέρα, δέχτηκε μηνύματα από καλεσμένους, οι οποίοι είχαν τα ίδια συμπτώματα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και τόσο ο γαμπρός όσο και οι καλεσμένοι έσπευσαν στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθησαν σε εξετάσεις και μερικοί από αυτούς βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρόμαξαν είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ‘είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου’. Εκεί λίγο φοβήθηκα», είπε ο γαμπρός.

Αναφορικά με τις συνθήκες του γάμου και του γλεντιού ο γαμπρός πρόσθεσε, «δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;»

Για το ποιος μπορεί να είχε και τον ιό και να ήταν η «πηγή», ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις Σέρρες εντοπίστηκαν 3 κρούσματα κορονοϊού μετά από γαμήλιο γλέντι την περασμένη Κυριακή.