Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
12

Δεν σταματά να θερίζει ζωές στις ΗΠΑ ο κορονοϊός

Για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία στις ΗΠΑ όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά έφτασε τους σχεδόν 1.754, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς!

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα εξαιτίας του Covid-19 στον κόσμο σε απόλυτο αριθμό (85.813 νεκρούς).

Πάντως, με βάση την αναλογία θανάτων προς τον πληθυσμό, οι ΗΠΑ θρηνούν λιγότερα θύματα της ασθένειας από χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τελευταίο 24ωρο, επίσης, καταγράφηκαν 26.593 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο να φθάνει τα 1.416.528. Ο αριθμός αυτός θεωρείται βέβαιο ότι είναι κατώτερος του πραγματικού, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού δυσκολεύεται να υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Με φόντο τις πολιτικές μάχες μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, είτε πρόκειται για την άρση των περιοριστικών μέτρων στις Πολιτείες είτε για την έγκριση ή την απόρριψη του πακέτου τόνωσης της οικονομίας ύψους 3 τρισεκατομμυρίων που εισηγείται η αντιπολίτευση, ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί θνησιγενές, αλλά παρ’ όλα αυτά άρχισε να συζητείται χθες στο Κογκρέσο τα δεδομένα για την απασχόληση παραμένουν καταστροφικά.

Με σχεδόν 3 εκατομμύρια νέες εγγραφές στους καταλόγους των ανέργων σε μία εβδομάδα, σχεδόν 36,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι από τα μέσα Μαρτίου, όταν η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη καταλήφθηκε από παράλυση.