Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
SELF TEST

Τέλος τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Το τέλος της δωρεάν διάθεσης των self test κορονοϊού είχε ανακοινώσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος! Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι από που θα προμηθεύονται τα δωρεάν τεστ οι πολίτες, αφού δεν θα διατίθενται (δωρεάν) πια στα φαρμακεία. 

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος την περασμένη Παρασκευή (04.06.2021) είχε ανακοινώσει την απόφαση του, με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά, να σταματήσει τη διάθεση των δωρεάν self test από τις 19 Ιουνίου και να τα χορηγήσει έως το τέλος του μήνα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και στους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες. 

ΠΦΣ: Τέλος η δωρεάν διάθεση self test

Στην ανακοίνωση του στις 4 Ιουνίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέφερε: «To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετακαθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων.

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».