Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πλατεία Βαρνάβα

Η «μάχη» της πλατείας: «Πλημμύρισε» η Βαρνάβα από διαδηλωτές - Μοτοπορεία στην Αγία Παρασκευή (ΦΩΤΟ)

Στις πλατείες και στις συναθροίσεις που πραγματοποιούνται τις βραδινές ώρες εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους επιστήμονες και Αρχές, καθώς η παράκαμψη των αποστάσεων προστασίας μπορεί να εκτρέψει την τροχιά της πανδημίας.

Για άλλη μια φορά, απόψε, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, με υποκίνηση, όπως πρόσφατα και στην Αγία Παρασκευή.

Το σκηνικό θύμιζε κατάληψη, ενώ επικρατούσε άνευ προηγούμενου συνωστισμός, κυριολεκτικά ο ένας δίπλα στον άλλο, αδιαφορώντας πλήρως για το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού. Παρά το γεγονός ότι η πλατεία Βαρνάβα απέχει μόλις πέντε λεπτά από το Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου, μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν είχε περάσει περάσει ούτε ένα περιπολικό για να ελέγξει την κατάσταση.

Οι περίοικοι δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για όσα διαδραματίζονταν, τονίζοντας ότι τίθεται άμεσα θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας και ζητώντας την άμεση παρέμβαση των Αρχών, ώστε να διαλυθεί η συγκέντρωση. 
 

Πλατεία Βαρνάβα


Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο άλσος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νωρίτερα, κόσμος συγκεντρώθηκε και πάλι στην Αγία Παρασκευή, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας νεαροί, που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησαν μοτοπορεία και πέταξαν τρικάκια, με την δράση τους να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 8 το βράδυ.


motoporeia-1motoporeia-2

Δεκάδες νεαροί κινήθηκαν  στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, με μηχανάκια. Ακολούθως πορεύθηκαν προς το Χαλάνδρι, όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έτσι δεν υπήρξε κάποια ένταση.
 

Μοτοπορείαtrikakia1