Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΧΑΤΖΙ

Ο Χάτζι, ο Ρασβάν και τα... πιστόλια του Ιβάν...

Ο Γκιόργκι Χάτζι εξαπέλυσε μια απίστευτη επίθεση στον Ράζβαν Λουτσέσκου, για την κριτική που είχε κάνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην Εθνική ομάδα Κ21 της Ρουμανίας!

Όπως γράφει η ιστοσελίδα «digi24.ro» μετά την πρόκριση της ρουμανικής Κ21 στα ημιτελικά του EURO 2019, ο Χάτζι επιτέθηκε με δηλώσεις του στον Λουτσέσκου.

Τι είχε πει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πριν λίγο καιρό; Ότι η συγκεκριμένη Εθνική Κ21 της Ρουμανίας δεν μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια την γενιά της και να σώσει το ρουμανικό ποδόσφαιρο και ότι μόνο 5-6 παίκτες από το σύνολο του Μιρέλ Ραντόι θα μπορούσαν να παίξουν σε πιο υψηλό επίπεδο.

Πριν ο Χάτζι κάνει επίθεση στον Λουτσέσκου είπε: «Τους αξίζουν συγχαρητήρια επειδή πάλεψαν με τις μεγαλύτερες ομάδες. Ας απολαύσουμε την επιτυχία τους και ας μιλήσουμε γι’ αυτούς. Αντίπαλος στα ημιτελικά είναι η Γερμανία. Τα παιδιά μας πήγαν ήδη πολύ μακριά. Έχουν αξία και τους αξίζουν πολλά μπράβο».

Στη συνέχεις όμως ήταν… λάβρος κατά του τεχνικού του ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω γιατί ο Ράζβαν Λουτσέσκου είπε όλα αυτά τα πράγματα γι’ αυτήν την ομάδα Νέων της Ρουμανίας. Είναι μια σπουδαία γενιά και διαθέτει πολλούς σπουδαίους παίκτες και όχι μόνο 5-6 όπως είπε ο Λουτσέσκου.

Ίσως δεν ξέρει τι σημαίνει να χτίζεις μια φουρνιά ταλέντων και να δουλεύεις με παιδιά. Ας πάει στην Ελλάδα, στο πιστόλι του, στον πρόεδρό του τον Ιβάν Σαββίδη που έχει στον ΠΑΟΚ με πιστόλια και όλα τα άλλα! Είναι αντιαθλητικά λάθος αυτό που είπε γι’ αυτά τα παιδιά.

Ο πατέρας μου έπαιξε μπάλα τις δεκαετίες του ’70 και το ’80. Εγώ είχα μια γενιά που κέρδισε πρωταθλήματα και έκανε σπουδαίες εμφανίσεις.

Τη δεκαετία του ’90 υπήρξε κι άλλη σπουδαία γενιά που μας οδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο γι’ αυτόν να το καταλάβει ή ίσως δε συμφωνήσει με τις εμφανίσεις που κάνουν τα παιδιά μας…».

Η επίθεση του Χάτζι στον Λουτσέσκου συνεχίστηκε: «Κάνει ένα τεράστιο, σοβαρό λάθος μη αναγνωρίζοντας μια τόσο σπουδαία γενιά που μας έχει φτάσει τόσο ψηλά. Δεν έχει συνηθίσει να δουλεύει με Ακαδημίες, αλλά έχει συνηθίσει τους οπλοφόρους στην Ελλάδα!

Και επιτέθηκε σε κάποια παιδιά μας. Μιλάει για 5-6 ότι θα ξεχωρίσουν αλλά αυτά τα παιδιά έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό για τη Ρουμανία: την έχουν οδηγήσει στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ21 και αυτό είναι μοναδικό. Τον Ράζβαν Λουτσέσκου τον ενδιαφέρει πιο πολύ ο ΠΑΟΚ, οι οπλοφόροι, τα πιστόλια και ότι είναι δίπλα του».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι 11 παίκτες της Εθνικής Κ21 της Ρουμανίας έχουν βγει από την Ακαδημία του Γκιόργκι Χάτζι και συγκεκριμένα οι: Radu Boboc, Tudor Băluţă, Virgil Ghiţă, Andrei Ciobanu, Denis Drăguş, Ianis Hagi, Dragoş Nedelcu, Cristian Manea, Cătălin Căbuz, Alexandru Cicâldău και Florin Coman.