Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κόπα Αμέρικα

Στον «αέρα» η διεξαγωγή του Κόπα Αμέρικα και στη Βραζιλία!

Μπορεί η CONMEBOL να ανακοίνωσε πως βρέθηκε λύση και το Κόπα Αμέρικα θα διεξαχθεί στη  Βραζιλία, όμως ούτε αυτό είναι σίγουρο πως θα συμβεί!

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Λουίζ Εντουάρντο Ράμος, ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από την κυβέρνηση για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση στην χώρα, σημειώνοντας πως: «Δεν είναι σίγουρο ότι η Βραζιλία μπορεί να διοργανώσει το Κόπα Αμέρικα»!

Η διοργάνωση βρέθηκε χωρίς «στέγη» καθώς η Κολομβία αρχικά (συνδιοργανώτρια) και η Αργεντινή, αποφάσισαν πως λόγω της πανδημίας (η Κολομβία έχει και άλλα εσωτερικά ζητήματα) δεν μπορούσαν να επιτρέψουν την διεξαγωγή της.

Η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, ανακοίνωσε πως η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη  Βραζιλία, η οποία ωστόσο βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση όσον αφορά την πανδημία.

Με τους πολίτες μάλιστα να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης Μπολσονάρου για τον τρόπο που έχει χειριστεί την υγειονομική κρίση, υπάρχουν επιφυλάξεις για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Παράλληλα, τοπικές κυβερνήσεις αντιδρούν στο ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες τέτοιου βεληνεκούς στις πόλεις τους. Χαρακτηριστικά το Σάο Πάολο, θα επιτρέψει ξένες αποστολές μόνο αν έχουν κάνει τον εμβολιασμό, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο από τη στιγμή που μένουν δέκα ημέρες για την έναρξη της διοργάνωσης! Εκτός των άλλων, η ανάληψη της διοργάνωσης προκάλεσε οργισμένα σχόλια ακόμη και από τα ΜΜΕ της χώρας, που τονίζουν ότι η Βραζιλία είναι σε πολύ χειρότερη.