Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Άρης

«Βόμβα» από τον Άρη, αρνείται να πάρει τα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την Basket League!

Σοβαρές εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα στο ζήτημα των χρημάτων του τηλεοπτικού συμβολαίου,  καθώς η ΚΑΕ Άρης αρνήθηκε να μπει στην τρίτη ταχύτητα και να περιοριστεί στα 175.000 ευρώ. Για την ακρίβεια, αποφασίστηκε να υπάρξουν τρεις ταχύτητες. Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ΑΕΚ θα εισπράξουν συνολικά το ποσό των 1.850.000 εκατομμυρίων ευρώ. Στους «πράσινους» αντιστοιχεί το ποσό των 1.150.000 ευρώ και στην ΑΕΚ αυτό των 700.000 ευρώ. 

Στη δεύτερη ταχύτητα είναι οι Προμηθέας, Περιστέρι που προβλέπεται να πάρουν από 225.000 ευρώ. Στην τρίτη κατηγορία είναι όλες οι υπόλοιπες ομάδες εκτός των δύο νεοφώτιστων (Ιωνικός 1965, Χαρίλαος Τρικούπης) στους οποίους αντιστοιχεί το ποσό των 125.000 ευρώ. 

Η ενημέρωση που είχε η ΚΑΕ Άρης από τον ΕΣΑΚΕ προβλέπει να πάρουν οι «κίτρινοι» 175.000 ευρώ. Με το άκουσμα του ποσού, οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και απάντησαν αρνητικά, καθώς εκτιμούν ότι δεν λήφθηκαν υπόψη τα εμπορικά κριτήρια, ούτε τα νούμερα τηλεθέασης που είχαν οι ομάδες (και) την περσινή χρονιά. 

Μάλιστα, με διαρροή της η ΚΑΕ Άρης σημείωσε ότι… «η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της κεντρικής διαχείρισης στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Α1. Δεν πρόκειται, όμως, να δεχθεί να επαναληφθεί αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και να εισπράξει χρήματα, τα οποία είναι δυσανάλογα του μεγέθους και της ιστορίας της ομάδας. Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να προασπίσει τα συμφέροντά της».