Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εθνική Εφήβων

Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Μπορεί να μην κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα η Εθνική ομάδα των Εφήβων είναι απόλυτα επιτυχημένη. Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα ηττήθηκαν με 10-6 στον τελικό από τη Σερβία και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.

Οι Σέρβοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 με τα τέρματα των Κοβάτσεβιτς και Κόγιτς. Η Εθνική Εφήβων έμεινε για δώδεκα λεπτά χωρίς γκολ, όμως στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί 3-0 των διεθνών, για να μπει μπροστά στο σκορ η γαλανόλευκη.

Με γκολ των Εγνατιάδη, Καστρινάκη και Μπιτσάκου η Εθνική κατάφερε να προσπεράσει και να προηγηθεί 2-3 με 1.42 να απομένει για το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. Σε αυτό το σημείο οι Σέρβοι πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ με τους Στάνιτς και Ντιμιτρίγεβιτς και προηγήθηκαν με 4-3 στο ημίχρονο. 

Η έναρξη της τρίτης περιόδου βρήκε την Εθνική Εφήβων να φέρνει το ματς στα ίσα με τον Κανδανολέων, αλλά η συνέχεια ανήκε στους Σέρβους. Με τέσσερα αναπάντητα τέρματα έφτασαν να προηγούνται στην έναρξη της τέταρτης περιόδου με 8-4.

Ο Μπιτσάκος μείωσε στην κόντρα σε 8-5, αλλά ο εξαιρετικός Μπρεστσάνσκι με το τρίτο του τέρμα σημείωσε το 9-5 και ουσιαστικά «κλείδωσε» το ματς τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 3-1, 3-2

Σερβία: Παΐκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίγεβιτς 1, Μούσικιτς 2, Κόγιτς 1, Γκάγιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Κοβάτσεβιτς 1, Μπρεστσάνσκι 3, Στάνιτς 1, Πάβλοβιτς, Βιρίγεβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων 1, Νικολαΐδης, Αλμύρας, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής 1, Μύριλος, Εγνατιάδης 1, Σπάχιτς, Αλειφτίρας