Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ακυρώθηκαν ξανά τα Grand Prix της Formula 1 και του MotoGP στην Αυστραλία

Ακυρώθηκαν ξανά τα Grand Prix της Formula 1 και του Moto GP στην Αυστραλία

Τα Αυστραλιανά Grand Prix της Formula 1 και του Moto GP ακυρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω των υλικοτεχνικών περιορισμών που προκύπτουν κυρίως από τα περιοριστικά μέτρα εισόδου στο έδαφος της Αυστραλίας, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι διοργανωτές.

Ο Πολ Λιτλ, πρόεδρος της Αυστραλιανής Grand Prix Corporation, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μία «εξαιρετικά απογοητευτική απόφαση» και πρόσθεσε ότι «κατανοούμε την πρόκληση που θέτει η Αυστραλία στους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τη σημασία του εμβολιασμού».

Η Αυστραλία, μία από τις χώρες με τον καλύτερο έλεγχο κατά του κορονοϊού στον κόσμο με μόλις 30.000 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, διατηρεί ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο υγείας, καθώς όλοι όσοι φτάνουν από το εξωτερικό πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Το GP της Formula 1, το οποίο συνήθως ανοίγει τη σεζόν, είχε ήδη «μετακινηθεί» στις 21 Νοεμβρίου στη Μελβούρνη και αυτό του Moto GP στις 24 Οκτωβρίου στην πίστα Phillip Island.

Το αφεντικό της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, είπε ότι ήταν σίγουρος πως θα μπορούσε να βρει ένα άλλο «σπίτι» για να... αντικαταστήσει την Αυστραλία, προκειμένου να «προσφέρει μια σεζόν 23 αγώνων», όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. «Έχουμε πολλές επιλογές για διερεύνηση», συμπλήρωσε σχετικά.