Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
2

Ιταλός πυγμάχος με ναζιστικά τατουάζ αποβλήθηκε από την ομοσπονδία

Ένας Ιταλός πυγμάχος αποβλήθηκε από την ομοσπονδία πυγμαχίας της χώρας του, εξαιτίας των τατουάζ του με ναζιστικά σύμβολα.

Τα τατουάζ του 28χρονου Μικέλε Μπρόιλι καταγγέλθηκαν από πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τον αγώνα που έδωσε -και έχασε- το περασμένο Σάββατο στην Τεργέστη για τη διεκδίκηση του τίτλου του Ιταλού πρωταθλητή στην κατηγορία των υπερελαφρών βαρών.

Ο αντίπαλός του, Χασάν Νουρντίν, ο οποίος είναι Μαροκινός μετανάστης, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ένιωσε «αηδία» όταν «είδε τα τατουάζ στο σώμα του Μπρόιλι να υμνούν τον ναζισμό», όπως και για τους «ρωμαϊκούς χαιρετισμούς του» στις κερκίδες. 

Σύμφωνα με τη «Gazzetta dello Sport», η οποία θεωρεί «απαράδεκτο» που επετράπη στον πυγμάχο να μπει στο ρινγκ με αυτά τα τατουάζ, ο Ιταλός είχε πολλά «ναζιστικά σύμβολα» στο στήθος του.

Η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας πυγμαχίας αποφάσισε να αποβάλει τον Μπρόιλι από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τουλάχιστον έως τις 19 Νοεμβρίου, ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί το τέλος της προκαταρκτικής έρευνας που άνοιξε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.