Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καρντόσο: «Θετικό συμπέρασμα, να αποδώσουμε καλύτερα σαν ομάδα»

Καρντόσο: «Ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα. Θα συζητήσουμε για στόπερ»

Στον χαρακτήρα που έδειξε η ΑΕΚ απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, όπως είναι η Μπασακσεχίρ, στάθηκε ο Μιγκέλ Καρντόσο. Μετά το φινάλε της πρόβας τζενεράλε, ο τεχνικός της Ένωσης αναφέρθηκε στα θετικά και τα αρνητικά ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων, ενώ τοποθετήθηκε και για το θέμα της απόκτησης ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού. 

«Αρχικά ήταν πολύ σημαντικό το ότι είχαμε απέναντί μας έναν τέτοιον αντίπαλο ώστε να δούμε τις δυνατότητές μας, συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια μας. Η βασική διαφορά ήταν πως τώρα ήταν πιο έντονο το ματς και ο χρόνος που είχαμε την μπάλα λιγότερος, αυτά είναι τα βασικά πράγματα που μας χαρακτηρίζουν σήμερα. Ξεκινήσαμε καλά το πρώτο 20λεπτο με καλή αμυντική οργάνωση και προσπαθούσαμε να επιτεθούμε γρήγορα. Μετά το 25’ λόγω της έντασης κάναμε λάθη και δεν διαχειριστήκαμε τον ρυθμό. Σε εκείνο το σημείο έπρεπε να ξεκουραστούμε έχοντας την μπάλα στα πόδια μας, ώστε να αποδώσουμε με μεγαλύτερη ένταση στη συνέχεια. Οπότε, μπορώ να ομολογήσω πως στα τελευταία 25λεπτά δεν έμεινα ικανοποιημένος, ωστόσο κρατάω την αμυντική οργάνωση παρά την κούραση που υπήρχε.

Αυτό που κάναμε στο ημίχρονο εξηγήσαμε στους παίκτες πως δεν μπορούμε να βγάλουμε παιχνίδι με τα «1000». Νομίζω το καταλάβαμε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ήμασταν πιο συμπαγείς, ελέγξαμε τον ρυθμό και γενικά ήμασταν καλύτεροι. Με είδατε πως στο α΄ημίχρονο φώναζα στους παίκτες για τις αποστάσεις, πράγμα που καταφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχαμε κενά και νομίζω πως ήμασταν και καλύτεροι από τον αντίπαλο. Η συμπεριφορά της ομάδας έχοντας την μπάλα ψάχνοντας τον τρόπο να κάνει αυτά που θέλουμε. Επίσης με ικανοποίησε ο χαρακτήρας των παικτών ώστε να αντιμετωπίσουν μια πολύ δυνατή ομάδα. Και τέλος πως οι παίκτες που μπήκαν από τον πάγκο έδωσαν πράγματα και η ομάδα διατήρησε το ίδιο επίπεδο μέχρι το τέλος, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό. 

Αυτή τη στιγμή η ομάδα θα είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή γίνεται για αυτή την περίοδο.Θα ήταν φανταστικό να έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Ο Νέναντ ήταν τραυματίας ο Βέρντε και ο Ολιβέιρα δεν είναι ακόμη στο 100% αλλά το πιο σημαντικό είναι ο χαρακτήρας που πρέπει να έχουμε. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι άσχετα με τον αντίπαλο γιατί και οι δύο ομάδες έχουν παιχνίδια στα πόδια τους».

Για τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι και το ενδεχόμενο της απόκτησης στόπερ: «Είναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνω με τους ανθρώπους της ομάδας. Θα ήθελα να αναφέρω και την είσοδο του Σβάρνα που μπήκε και απέδωσε καλά όπως και στη Λαμία».