Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ντουάρτε

Αυτός ο διεθνής Κοσταρικανός στόπερ προτάθηκε στην ΑΕΚ

Είναι γνωστή η απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ να προχωρήσει σε μία επιπλέον κίνηση ενίσχυσης του ρόστερ και ειδικότερα σε μια προσθήκη που θα αφορά το κέντρο της άμυνας. Βέβαια το πιο σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι όσα έχουν συναποφασίσει οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Μιγκέλ Καρντόσο. οι οποίοι έχουν το απόλυτο κουμάντο του αγωνιστικού σχεδιασμού και έως σήμερα τα έχουν πάει περίφημα. Οι δυο άνδρες είναι αυτοί που έχουν αναγνωρίσει και επισημάνει την ανάγκη για την προσθήκη ενός στόπερ ακόμη και αυτό έχει σημασία για να υπάρξει και ουσία.

Μια περίπτωση που είναι πολύ καλή και σύμφωνα με πληροφορίες έχει προταθεί στην ΑΕΚ είναι αυτή του Όσκαρ Ντουάρτε. Πρόκειται για τον 30χρονο διεθνή Κοσταρικανό κεντρικό αμυντικό που ήταν στην Εσπανιόλ από το 2016 και πλέον είναι ελεύθερος να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Δεν είναι ποδοσφαιριστής που προτάθηκε τώρα στην “Ένωση”, έχει γίνει αρκετό καιρό μια πρώτη επαφή, αλλά υπήρξε και νεότερη με δεδομένο ότι οι «κιτρινόμαυροι» αποφάσισαν να πάρουν έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό.

Μπορεί ο Ντουάρτε να είναι εξαιρετική περίπτωση για το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, όμως δεν είναι και από εκείνες που χαρακτηρίζονται εύκολες. Κάθε άλλο... Ο Κοσταρικανός στόπερ είναι μεν ανοιχτός σε προτάσεις, αλλά έχει ξεκάθαρα ως προτεραιότητα το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ισπανία, ή στην Αμερική (ίσως και στην Αραβία αλλά δεν προκύπτει ακόμη κάτι τέτοιο). Επίσης το κασέ του τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι πιο ψηλά απ' όσα μοιάζει διατεθειμένη να δώσει η ΑΕΚ. Όμως όλα αυτά αλλάζουν όσο περνάνε οι μέρες και δεν υπάρχει ομάδα να καλύπτει τα... θέλω του Ντουάρτε.

Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα της υπόθεσης σε μια με δυο εβδομάδες από τώρα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά και για τις δυο πλευρές και να υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας, κάτι που με όσα ισχύουν τούτη τη περίοδο δεν μπορεί κανείς να πει ότι πρόκειται για κάτι το εφικτό. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει ακόμη το όνομά του στη λίστα της ΑΕΚ και αντίστοιχα αυτό της “Ένωσης” σαν προοπτικής συνεργασίας για τον ίδιο τον Όσκαρ Ντουάρτε στο πιθανό σενάριο να μη βρει αυτό που ψάχνει, το κάτι καλύτερο σε επίπεδο πρωταθλήματος και οικονομικών δεδομένων. Αυτό που ισχύει έως τώρα είναι πως ο παίκτης έχει προταθεί και το όνομά του υπάρχει στη σχετική λίστα της Ένωσης.

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός από την Κόστα Ρίκα έχει τεράστια εμπειρία, παίζει είτε σαν δεξί είτε σαν αριστερό στόπερ, αγωνίστηκε για 51 ματς στην La Liga με την φανέλα της Εσπανιόλ στην οποία μεταγράφηκε το 2016 από το Βέλγιο και την Μπριζ. Είναι ένας δυνατός αμυντικός, που μπορεί να προωθήσει την μπάλα από την άμυνά του, ικανός στο ψηλό παιχνίδι (είναι ύψους 1.87) και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως τώρα προσαρμόζεται εύκολα όπου πηγαίνει αλλά και στις ανάγκες της εκάστοτε τακτικής προσέγγισης.