Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σε ελεύθερο κανάλι όλες οι ομάδες της Basket League μετά από 19 χρόνια - Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό!

Σε ελεύθερο κανάλι όλες οι ομάδες της Basket League μετά από 19 χρόνια - Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό!

Ο κύβος ερρίφθη και πλέον απομένει η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, καθώς επίσης και οι υπογραφές σε ένα συμβόλαιο που θα έχει τριετή διάρκεια και θα βάλει τη Basket League σε όλα τα ελληνικά σπίτια.

Ο λόγος για τη σχεδόν οριστική συμφωνία ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης για όλους τους αγώνες της νέας σεζόν, γεγονός που σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην τηλεοπτική κάλυψη της Α1 κατηγορίας που πλέον θα έχει όλες τις ομάδες της κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη μετά από 19 ολόκληρα χρόνια!

H έξαρση της πανδημίας και οι συνέπειές της στα οικονομικά των συλλόγων, που πλέον δεν μπορούν να προσβλέπουν ούτε σε έσοδα από τα εισιτήρια, συσπείρωσε τις ομάδες, ενώ η βούληση της Πολιτείας να στηρίξει το πρωτάθλημα μπάσκετ συνέβαλε στην αποδέσμευση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και της ΑΕΚ από τον τελευταίο χρόνο δέσμευσής τους με την Cosmote TV.

To deal αναμένεται να κλείσει σε εκλογικευμένο ποσό που θα ξεπερνάει ελαφρώς τα 4 εκατομμύρια ευρώ (οι αρχικές απαιτήσεις του Συνδέσμου δεν έπεφταν κάτω από τα 5), ενώ η ΕΡΤ θα προσφέρει και διαφημιστικό χρόνο της τάξεως των 370.000 ευρώ στον ΕΣΑΚΕ.

Πράσινοι και κιτρινόμαυροι θα εισπράξουν τα ίδια χρήματα που προέβλεπε η συμφωνία τους με το συνδρομητικό κανάλι, ενώ οι υπόλοιπες 11 ομάδες θα λάβουν πάνω-κάτω το ίδιο ποσό που έλαβαν πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι όταν επισημοποιηθεί η συμφωνία, τόσο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ όσο και η ΑΕΚ θα επιστρέψουν στην Cosmote TV περίπου το 30% από το συνολικό ποσό που εισέπραξαν πέρυσι και το οποίο αντιστοιχεί στα χρήματα που έπρεπε να τους έχουν κρατηθεί, λόγω της πρόωρης διακοπής της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Το νέο συμβόλαιο θα έχει τριετή διάρκεια και οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης έχουν προβλέψει το ενδεχόμενο αύξησης του ετήσιου τιμήματος, έτσι ώστε μελλοντικά να εντάξουν στο πακέτο και τον Ολυμπιακό, αν κι εφόσον πάρει το εισιτήριο της ανόδου κι επιστρέψει στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.