Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον Βιγιαφάνιες του Βόλου - Ο πάγκος θα κάνει καλό στον Χατζηγιοβάνη

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον Βιγιαφάνιες του Βόλου - Ο πάγκος θα κάνει καλό στον Χατζηγιοβάνη

Δίκαια κέρδισε ο Παναθηναϊκός τη Λαμία στον Βόλο και ο Γιοβάνοβιτς καλά θα κάνει να διαβάσει σωστά τον αγώνα για να δει πώς θα διαχειριστεί τους παίκτες του.

Κατ' αρχάς οι πράσινοι είχαν τα χάλια τους στο πρώτο ημίχρονο. Ναι μεν κρατούσαν τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά ήταν αργοί και προβλέψιμοι.

Η Λαμία είχε βάλει πούλμαν έξω από την περιοχή της και ο Βιγιαφάνιες αναγκαζόταν να πηγαίνει δίπλα στον Πέρεθ για να παίρνει τη μπάλα.

Ο Χατζηγιοβάνης δεν βλεπόταν, ο Λούντκβιστ ελάχιστες φορές βρέθηκε ξεμαρκάριστος και ο Βιτάλ για μια ακόμα φορά ήταν λίγος.

Κι ο Παναθηναϊκός από το πιουθενά βρέθηκε να χάνει με 1-0. Τραγική η αντίδραση της άμυνάς του. Και από τον Κώτσιρα που απλά έβλεπε τον Μανούσο στη σέντρα και από τους Σάρλια, Βέλεθ που ήταν αλλού για αλλού. Ο Χουάνκαρ προσπάθησε να μπαλώσει την τρύπα, αλλά νικήθηκε κατά κράτος από τον αντίπαλό του.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του. Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς βοήθησαν και ο Βιγιαφάνιες έπαιξε εκεί που ξέρει καλά να είναι χρήσιμος για την ομάδα του. Δηλαδή πίσω από τον φορ.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον Βιγιαφάνιες του Βόλου.

Ο δε Μακέντα, που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Καρλίτος, γέμισε την περιοχή διότι είναι κλασικός κυνηγός κι όχι περιφερειακός όπως ο Ισπανός.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, έβγαλε συνεργασίες, έτρεξε και ήταν ουσιαστικός. Έπαιξε όπως έπρεπε για να πάρει τον αγώνα.

Και τώρα ο Γιοβάνοβιτς καλείται να αποφασίσει αν θα διατηρήσει στην ενδεκάδα τον Βιγιαφάνιες που είναι και το πλέον πιθανό.

Θα... χαθεί ο Αργεντίνος αν δεν παίξει με τον Παναιτωλικό. Εκτιμώ ότι ο Χατζηγιοβάνης θα πρέπει να καθίσει στον πάγκο και να δει ο Σέρβος τι θα κάνει με τον Βιτάλ.

Έχω την αίσθηση ότι ο Παλάσιος αξίζει την ευκαιρία να αγωνιστεί απο την αρχή. Το ίδιο και ο Μακέντα ο οποίος έχει αποκτήσει ψυχολογία.

Όσο για τον Μαουρίτσιο βοήθησε καταλυτικά στον Βόλο και είναι καθαρά θέμα του προπονητή αν τον χρησιμοποιήσει από την αρχή.

Όπως είναι θέμα ο Αλεξανδρόπουλος. Υποτίθεται ότι είναι το νέο μεγάλο όνομα του Τριφυλλιού κι όμως ο Γιοβάνοβιτς κάνει δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να παίζει στην βασική ενδεκάδα.

Όλα αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα για τον ξένο προπονητή ο οποίος ρίσκαρε στον Βόλο με την επιθετική ομάδα που παρέταξε και θα πρέπει να ξερει ότι τον βοήθησε το πολύ αμυντικό στήσιμο του Γρηγορίου.

Μια άλλη ομάδα που θα έπαιζε λίγο ψηλά και θα πρέσαρε ίσως να έβαζε δύσκολα στον Παναθηναϊκό.