Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Η παλιά φρουρά του ΠΑΟΚ δεν ξέχασε τη μπάλα, αλλά έχει βαρύνει...

Η παλιά φρουρά του ΠΑΟΚ δεν ξέχασε τη μπάλα, αλλά έχει βαρύνει...

Όταν ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ραζβάν Λουτσέσκου είχα γράψει ότι ο Ρουμάνος θα στηριχθεί στους παίκτες με τους οποίους έγραψε ιστορία.

Και το είπε φόρα παρτίδα στην συνέντευξη Τύπου.

Προσωπικά μπορώ να τον καταλάβω, όμως το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτοί οι παίκτες είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του.

Το τονίζω, γιατί έχουν προστεθεί χρόνια στην πλάτη τους και όπως και να το κάνουμε πολύ δύσκολα θα ξαναγίνουν αυτοί που ήταν.

 Όχι ότι ξέχασαν τη μπάλα, αλλά το… ρεζερβουάρ έχει αρχίσει να αδειάζει. Λογικότατο αυτό.

Συν ότι δεν έχουν το κίνητρο του πρωτάρη για τον τίτλο. Άλλο να δίνεις τα πάντα για να πάρεις τον τίτλο για πρώτη φορά κι άλλο να ξαναπροσπαθήσεις να στεφθείς πρωταθλητής. Θέλει μεγάλη μαγκιά.

Κι ο Λουτσέσκου έχει ζόρια μπροστά του. Θα ανέβει μεγάλη ανηφόρα.

Είμαι σίγουρος ότι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τα σκέφτεται όλα αυτά, τα έχει βάλει κάτω και ξέρει πού να ποντάρει.

Το θέμα είναι πώς θα ενισχύσει την ομάδα του με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι μεταγραφές που θα γίνουν να βοηθήσουν τους παλιούς να βγάλουν πράγματα.

Για παράδειγμα ο Βαρέλα με τον Κρέσπο έχουν βαρύνει και θα χρειαστούν στηρίγματα στα χαφ για να ικανοποιήσουν τον προπονητή τους. Όπως συνέβαινε με τους Κάνιας, Σάκχοφ και Μαουρίτσιο.

Γι’ αυτό επιμένω ότι θα παίξουν μεγάλο ρόλο και οι μεταγραφικές επιλογές του Λουτσέσκου.

Το στοίχημα θα είναι πώς θα δέσουν οι παλιοί με τους καινούργιους, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να ισχυροποιηθεί και να κάνει πρωταθλητισμό με όλη τη σημασία της λέξεως.