Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ο Ολυμπιακός οφείλει πολλά στον Μαρτίνς, αλλά και ο Μαρτίνς οφείλει στον Ολυμπιακό την απογείωση της καριέρας του

Ο Ολυμπιακός οφείλει πολλά στον Μαρτίνς, αλλά και ο Μαρτίνς οφείλει στον Ολυμπιακό την απογείωση της καριέρας του

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλαβε τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι οπαδοί αγωνιούν για το αν ο Πορτογάλος προπονητής θα συνεχίσει στην αγαπημένη τους ομάδα.

Έχει συμβόλαιο, αλλά είναι κοινό μυστικό στον Ολυμπιακό ότι αν δεχθεί δελεαστική πρόταση από πολύ μεγαλύτερο κλαμπ - ειδικά από την Αγγλία- ο Μαρτίνς θα φύγει με τις ευλογίες του Μαρινάκη.

Το τι θα κάνει είναι καθαρά προσωπική του απόφαση. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο 50χρονος τεχνικός έχει τιμήσει τον Ολυμπιακό. Και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Πρόκειται για έναν κύριο με το κάπα κεφαλαίο.

Κι ασφαλώς πρόκειται για δικαίωση του Μαρινάκη που στήριξε τον Πορτογάλο, παρά το γεγονός ότι τον πρώτο χρόνο η ομάδα δεν πήρε το πρωτάθλημα.

Έτσι έπρεπε να κάνει το αφεντικό των ερυθρόλευκων. Σαν τώρα θυμάμαι τα κείμενά μου για τον Μαρινάκη ότι πρέπει να σταματήσει να αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα και να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στον ξένο τεχνικό, ο οποίος είχε δείξει θετικά δείγματα γραφής.

Και να σήμερα μετά από τρία χρόνια που οι πάντες παραδέχονται την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Πορτογάλος. Έχει φτιάξει μία πολύ δυνατή ομάδα, έχει αναδείξει παίκτες και είναι ολοφάνερο ότι ακόμα έχει να δώσει αρκετά πράγματα στον Ολυμπιακό.

Φτάνει, βέβαια, να συνεχίσει και να έχει την ευκαιρία να πετύχει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Πολλές και μεγάλες οι επιτυχίες του, αλλά με αυτόν προπονητή ο Ολυμπιακός μπορεί να προχωρήσει ακόμα περισσότερο.

Ειδικά αν η ομάδα ενισχυθεί περισσότερο κι αυτό θα εξαρτηθεί από το ποιοι παίκτες θα φύγουν.

Για παράδειγμα, θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα πουληθεί ο Καμαρά. Έτσι εξηγείται η πρεμούρα για τον Μπελχαντά. Να δέσει με τον Εμβιλά.

Εννοείται ότι όπως ο Ολυμπιακός χρωστάει πολλά στον Μαρτίνς, έτσι και ο Μαρτίνς χρωστάει την απογείωση της καριέρας του στον Ολυμπιακό.

Και δεν είναι ο μόνος. Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγάλη πόρτα για την καταξίωση στην προπονητική Ευρώπη