Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Αυτό κάνει καλύτερα ο Ολυμπιακός από την Αϊντχόφεν και θα πάρει την πρόκριση

Αυτό κάνει καλύτερα ο Ολυμπιακός από την Αϊντχόφεν και θα πάρει την πρόκριση

Από τη πρώτη στιγμή έχω εκφράσει την αισιοδοξία μου για την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο αυριανός αγώνας με την Αϊντχόφεν θα είναι εύκολος.

Ίσα ίσα που θα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Είναι ένα απαιτητικό ματς, ακριβώς διότι οι Ολλανδοί παίζουν φουλ επιθετικά και είναι απρόβλεπτοι.

Ακόμα και να προηγηθεί ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει τίποτα στο παιχνίδι τους. Θα γίνουν ακόμα και πιο πιεστικοί. Όπως το είδαμε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά τι εστί Αϊντχόφεν. Φαντάζομαι και οι παίκτες. Η αχίλλειος πτέρνα τους είναι η αμυντική λειτουργία. Εκεί πρέπει να τους κτυπήσει ο Ολυμπιακός. Προσωπικά περιμένω γκολ. Ακόμα και νίκη.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι πώς θα κατέβουν οι ερυθρόλευκοι. Θα προσπαθήσουν να αιφνιδιάσουν η, θα δώσουν μέτρα στους αντιπάλους τους για να τους βρουν ανοικτούς και να τους τσακίσουν στην κόντρα;

Αυτό είναι καθαρά θέμα προπονητή. Και δεν πρόκειται για μια απλή απόφαση. Χρειάζεται μεγάλη σκέψη.

Θα πρέπει να συνδυάσει πολλά πράγματα. Το πώς είναι η ομάδα του, σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ατού του, το ίδιο για τον αντίπαλο. Πολλές λεπτομέρειες που τις γνωρίζουν οι προπονητές.

Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός θα κατέβει με τον αέρα του 4-2 και για εμένα θα είναι έκπληξη να αποκλειστεί.

Τον θεωρώ καλύτερη ομάδα η, αν προτιμάτε πιο ισορροπημένη. Είναι πιο δυνατός κι έχει το μεγάλο όπλο ότι σε σχέση με την Αϊντχόφεν ξέρει να παίξει και άμυνα. Όχι κατενάτσιο, αλλά να κλείνει χώρους και να κρατάει μπάλα όταν κι όπως πρέπει.

Διαθέτει έμπειρους παίκτες να παγώνουν το ρυθμό όποτε χρειαστεί και ταυτόχρονα να ανεβάζουν την ένταση ανάλογα την εξέλιξή του παιχνιδιού.

Με προβληματίζει ότι ο Ολυμπιακός είναι κουρασμένος, όμως αυτό ξεπερνιέται με την πνευματική προετοιμασία της ομάδας.

Και στο λιμάνι έχουν πέσει με τα μούτρα σε αυτό το παιχνίδι. Λογικότατο είναι. Παίζεται μια πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ. Και ανοίγει η όρεξη για παραπάνω...