Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι στην επίθεση

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι στην επίθεση

Koυτί έρχεται στον Παναθηναϊκό και τον Μπόλονι η διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Ρουμάνος τεχνικός θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσει μια μίνι προετοιμασία για να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση της ομάδας και φυσικά να μάθει τους παίκτες του καλύτερα.

Η εμφάνιση στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν αποκαρδιωτική και αναδεικνύει τη γύμνια των πράσινων σε έμψυχο υλικό, αλλά και σε συστήματα και τακτικές.

Αυτή η ομάδα θέλει πάρα πολύ δουλειά για να παίξει ποδόσφαιρο της προκοπής.

Το πρόβλημα δεν είναι στην επίθεση. Ίσα ίσα που ο Μακέντα και ο Καρλίτος είναι καλοί κυνηγοί κι έχουν το γκολ.

Το θέμα είναι στη δημιουργία. Ο Παναθηναϊκός έχει τη μπάλα, την κυκλοφορεί, όμως είναι προβλέψιμος και δεν έχει ουσία.

Οι μέσοι του δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν σωστά τους επιθετικούς και η ομάδα δυσκολεύεται πολύ να φτιάχνει ευκαιρίες.

Ό,τι κάνει από ατομικές ενέργειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος έχει καλά στοιχεία, αλλά πρέπει να παίζει πιο απλά.

Για να βρει την άκρη ο Μπόλονι θα πρέπει να φορτώσει το κέντρο. Η παρουσία του Βιγιαφάνιες είναι αναγκαία, φτάνει βέβαια ο παίκτης να μπορεί να ανταποκριθεί.

Και να τον βοηθήσει ο Μαουρίτσιο, ο οποίος μπορεί να δώσει λύση σε πολλούς τομείς, όμως χρειάζεται συμπαραστάτη. Δεν γίνεται να τα κάνει όλα μόνος του.

Σε κάθε περίπτωση ο Μπόλονι είναι αυτός που έχει το καρπούζι, έχει και το μαχαίρι. Αυτούς τους παίκτες βρήκε, με αυτούς θα δουλέψει και θα βρει τη λύση.

Έχει καταλάβει ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της. Έτσι δεν πάει πουθενά.

Είναι ευκαιρία τώρα στη διακοπή να δοκιμάσει καινούργια πράγματα έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να βρει τα πατήματά του και να αποκτήσει ταυτότητα. Σε αυτη τη φάση ουδείς καταλαβαίνει πώς παίζει αυτή η ομάδα. Πάει στο έλεος του Θεού...