Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Το μεγάλο στοίχημα του Μαρτίνς με τον Φορτούνη

Το μεγάλο στοίχημα του Μαρτίνς με τον Φορτούνη

Μόνο ο Μαρτίνς γνωρίζει πώς θα παίξει με την Ομόνοια. Αν, δηλαδή, θα κατεβάσει τον Ολυμπιακό με 4-3-3 η, με 4-2-3-1. 

Η κουβέντα γίνεται για τον Φορτούνη. Στον πρώτο σχηματισμό ο διεθνής άσος θα μείνει στον πάγκο. Στον δεύτερο θα είναι στην 11άδα.

θα είμαι ο τελευταίος που θα υποδείξει στον Πορτογάλο τι να κάνει. Δεν είναι, άλλωστε, αυτή η δουλειά μου. Και πιστεύω ότι ο κάθε προπονητής ξέρει καλύτερα τους παίκτες του και τι χρειάζεται η ομάδα του.

Σαν γενική, όμως, τοποθέτηση εκτιμώ ότι είναι πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό να διαθέτει έναν τέτοιο παίκτη στον πάγκο.

Ο Φορτούνης είναι ο πιο ποιοτικός Ελληνας ποδοσφαιριστής. Έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και μόνος του μπορεί να καθορίσει την εξέλιξη ενός αγώνα. Όπως έκανε πρόσφατα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Εγώ είμαι αυτός που του έχω ασκήσει αυστηρή κριτική για το γεγονός ότι δεν βοηθά καθόλου στο αμυντικό κομμάτι και έχει μια ψυχολογία που τον επηρεάζει.

Από εκεί και πέρα, όμως, τα πλεονεκτήματά του είναι πολύ περισσότερα και ο Μαρτίνς καταλαβαίνει ότι θα πρέπει να τον διαχειριστεί ανάλογα.

Ο Θεσσαλός μεσοεπιθετικός αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Θα τον ήθελε κάθε προπονητής κι αυτό είναι ένα από τα στοιχήματα του Μαρτίνς.

θα είναι ρίσκο να δοκιμαστεί ο Φορτούνης στο 4-3-3, αλλά για το 4-2-3-1 είναι ταμάμ και ιδιαίτερα σε αγώνες μέσα στο Καραϊσκάκη με αντιπάλους θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες.

Το ματς με την Ομόνοια θέλει προσοχή. Πρόκειται για δύσκολη ομάδα και δεν προσφέρεται για πειραματισμούς.

Εγώ αναφέρομαι συνολικά για τον Φορτούνη, ο οποίος έχει ανάγκη να νιώσει ότι ο προπονητής τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Μόνο τότε θα παίξει σαν πραγματικός Φορτούνης και θα βοηθήσει στην απογείωση του Ολυμπιακού.