Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ο διασυρμός της Μπάρτσα ανήκει στους παίκτες κι όχι στον έτσι κι αλλιώς πολύ λίγο προπονητή για τον πάγκο τέτοιας ομάδας

Ο διασυρμός της Μπάρτσα ανήκει στους παίκτες κι όχι στον έτσι κι αλλιώς πολύ λίγο προπονητή για τον πάγκο τέτοιας ομάδας

Δεν υπάρχει αυτό που ζήσαμε χθες το βράδυ. Λες και είναι όνειρο. Να δεχθεί η μεγάλη Μπαρτσελόνα 8 γκολ;

Άλλο να γνωρίσεις την ήττα από μια Μπάγερν και διαφορετικό να ξεφτιλιστείς. Να ταπεινωθείς. 

θα μείνει στην ιστορία αυτό το αποτέλεσμα, ακριβώς γιατί μιλάμε για την Μπαρτσελόνα του Μέσι, του Σουάρες και των άλλων αστεριών κι όχι για μια άλλη ομάδα που απλά περνάει κρίση.

Στην Ισπανία την έχουν πέσει στον προπονητή, ο οποίος φυσικά και αποτελεί παρελθόν.

Το λάθος ξεκίνησε από τότε που τον πήραν. Πολύ λίγος ο Σετιέν γι' αυτόν τον τεράστιο πάγκο.

Προσωπικά δεν θα σταθώ στον προπονητή, αλλά στους ακριβοπληρωμένους παίκτες που ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Δικός τους είναι αυτός ο διασυρμός, όχι του Σετιέν. Το 8-2 θα το κουβαλάνε στις πλάτες τους.

Ανεξάρτητα αν τα πήγαιναν καλά με τον προπονητή η, όχι, αυτά τα ιδιαίτερα παιχνίδια είναι δικά τους.

Κι όταν έβλεπαν πολύ γρήγορα ότι η βαριά ήττα ήταν κοντά, το μόνο που έπρεπε να είχαν στο μυαλό τους ήταν πώς θα αντιδράσουν. Κι όχι πώς θα άνοιγαν τα πόδια περισσότερο.

Ασφαλώς κι αυτό που είδαμε δεν ήταν η Μπάρτσα. Ουδεμία σχέση. Αλλά μια ομάδα που κατέβηκε να παίξει με τη φανέλα της ιστορικής καταλανικής ομάδας.

Κι είμαι σίγουρος ότι εσωτερικά στο κλαμπ αυτό δεν θα περάσει έτσι. Θα είναι μια τεράστια ανοικτή πληγή που δεν ξέρω πώς και αν επουλωθεί.

Είναι πια δεδομένο ότι ο κύκλος αυτής της ομάδας έκλεισε και χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για ένα νέο ξεκίνημα κάτω από διαφορετική αφετηρία.

Όσο για τον Μέσι τώρα είναι που επιβάλλεται να βγει μπροστά. Το χρωστάει στον εαυτό του, στην Μπαρτσελόνα και τον κόσμο της που τον λατρεύει ως Θεό.

Σε τούτες τις πολύ δύσκολες στιγμές μόνο ηγετικές προσωπικότητες σαν τον Αργεντίνο πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους και να παίρνουν την  κατάσταση στα χέρια τους.

Όσο για την Μπάγερν της αξίζουν πολλά μπράβο για τα 8 γκολ. Αν μη τι άλλο οι Γερμανοί μέχρι και το φινάλε του ματς σεβάστηκαν την μεγάλη αντίπαλό τους και δεν σταμάτησαν να σκοράρουν δείχνοντας οίκτο. θα ήταν ό,τι χειρότερο για την Μπαρτσελόνα.