Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ως πότε θα βάζει πλάτη ο Βαγγέλης Μαρινάκης;

Ως πότε θα βάζει πλάτη ο Βαγγέλης Μαρινάκης;

Διαβάζω ότι μεγάλα ονόματα ετοιμάζονται να μπουν στον Παναθηναϊκό και να ασχοληθούν με το πόλο.

Και μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο, έτσι ώστε οι πράσινοι να δυναμώσουν και το πρωτάθλημα να αποκτήσει ενδιαφέρον.

Εδώ και πολλά χρόνια επισημαίνω ότι τα ερασιτεχνικά τμήματα χρειάζονται γερά πορτοφόλια.

Πάνε οι παλιές ρομαντικές εποχές. Για να συντηρήσεις μια ομάδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο χρειάζονται πολλά χρήματα.

Κι αν σκεφθείτε ότι υπάρχουν σωματεία που διαθέτουν και άντρες και γυναίκες, τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι το νούμερο ξεφεύγει για τα ελληνικά δεδομένα.

Δεν είναι δυνατόν η διοίκηση του κάθε ερασιτεχνικού σωματείου να διατηρεί και να κρατάει όρθια τόσα και τόσα τμήματα (υπολογίστε στίβο και άλλα ατομικά σπορ).

Αυτό που συμβαίνει π.χ. στο χάντμπολ της ΑΕΚ η, στο βόλεϊ του ΠΑΟΚ είναι μονόδρομος. Για όλους.

Ακόμα και για τον Ολυμπιακό. Ως πότε θα βάζει πλάτη ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Είναι πανίσχυρος, το γουστάρει αυτό που κάνει, αλλά κάποια στιγμή θα κατεβάσει ταχύτητα η, θα πατήσει φρένο. Είναι άρρωστος οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά και εφοπλιστής. Μια ζωή θα βάζει;.

Δεν βλέπετε τον Σαββίδη που διστάζει να πάρει και το μπάσκετ; Η, τον Γιαννακόπουλο να τον απασχολεί έντονα που έχει και ΚΑΕ και Ερασιτέχνη; Δεν βγαίνει.

Ασφαλώς δεν είναι εύκολο να βρεθούν μεγάλοι επιχειρηματίες που να δεχθούν να ασχοληθούν σοβαρά.

Διότι, όπως και να το κάνουμε, αυτός που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση οφείλει να είναι από πάνω.

Διαφορετικά θα χάσει χρήμα και θα αποτύχει Όπως τόσοι στο παρελθόν. Σημασία έχει να πετύχεις και να βοηθήσεις το άθλημα σε όλα τα επίπεδα.

Γι' αυτό επιβάλλεται να καλλιεργηθεί το έδαφος και να δημιουργηθούν σοβαρά κίνητρα, έτσι ώστε δυνατοί επιχειρηματίες να πειστούν να μπουν στον χώρο του αθλητισμού.

Είναι αρκετοί αυτοί που επιθυμούν έστω να δοκιμάσουν και δεν το κάνουν, διότι φοβούνται με αυτά που διαβάζουν δεξιά κι αριστερά και τους λένε διάφοροι.

Δεν τους κατηγορώ και προσωπικά τους καταλαβαίνω. Αλλά στο χέρι τους είναι να κάνουν έρευνα αγοράς, να τα βάλουν κατω, να εξετάσουν τα θετικά και τα αρνητικά και να αποφασίσουν. Υπάρχουν προκλήσεις και ευκαιρίες. Δεν είναι όλα μαύρα.