Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Όταν σου λένε ότι οι πτήσεις θα γίνονται κανονικά, εύκολα καταλαβαίνεις ότι το δούλεμα πάει σύννεφο...

Όταν σου λένε ότι οι πτήσεις θα γίνονται κανονικά, εύκολα καταλαβαίνεις ότι το δούλεμα πάει σύννεφο...

Ο Ελληνας έχει χαλαρώσει για τα μέτρα κατά του κορονοϊού και η άποψή μου είναι ότι αυτό έχει γίνει απόλυτα δικαιολογημένα.

Το πρώτο φάουλ το έκανε ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας ότι "υπερβάλλαμε στους θανάτους". Άνθρωποι, δηλαδή, που "έφυγαν" από άλλες αιτίες χρεώθηκαν ως θύματα του κορονοϊού.

Κι επειδή ο καθηγητής κατάλαβε τη γκάφα του, για τρεις μέρες προσπαθούσε να το μαζέψει λέγοντας ότι "εφαρμόζουμε τις οδηγίες του ΠΟΥ".

Σημασία έχει ότι η ζημιά είχε γίνει. Από το ίδιο βράδυ οι νεαροί άρχισαν να γεμίζουν τις πλατείες...

Το δεύτερο ανακόλουθο σε σχέση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι η άφιξη των τουριστών. Να μην μπαίνουν σε καραντίνα για να δουλέψουν τα ξενοδοχεία και να πάρει μπρος ο τουρισμός. Λογικό αυτό.

Είναι δυνατόν ο ξένος να έρθει για διακοπές στη χώρα μας και πρώτα να τεθεί σε καραντίνα; Κανείς δεν θα πατήσει το πόδι του.

Μην μας λένε, όμως, ότι προτεραιότητα έχει η υγεία και η ασφάλειά μας.

Γιατί ένας Ελληνας που ερχόταν από το εξωτερικό έπρεπε να περάσει τη διαδικασία της καραντίνας κι όχι ο αλλοδαπός; 

Επειδή θα ακουμπήσει τα ευρώ του είναι η απάντηση. Μόνο που η υγεία και η ασφάλεια όλων μας περνάνε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Και το τρίτο κουφό είναι αυτό με τις αεροπορικές πτήσεις. Σε πλοία, τρένα, λεωφορεία υπάρχει πληρότητα 50%, πολλά τα αναγκαία μέτρα και μέσα στο αεροπλάνο ο ένας θα κάθεται δίπλα στον άλλο σαν να μην τρέχει τίποτα.

Τι να τα κάνω τα μέτρα από τη στιγμή που θα πατήσω το πόδι μου στο αεροδρόμιο όταν κατά τη διάρκεια της πτήσης θα είμαι μια ανάσα από τον συνταξιδιώτη μου; 

Πλάκα μας κάνουν και το ξέρουν ότι αυτά που λένε είναι αρλούμπες. 

Γι' αυτό ο κόσμος τους γράφει κανονικά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους δικούς μας. Έτσι κι αλλιώς οι αποφάσεις έρχονται από το εξωτερικό. Για να μην πτωχεύσουν οι εταιρίες και καταστραφούν ολόκληρες οικονομίες.

Κατανοητό αυτό. Αλλά πέστε την αλήθεια κι όχι ένα σωρό αηδίες. Κανείς μας δεν τρώει κουτόχορτο.

Για γέλια είναι όταν βλέπουμε αστυνομικούς να την πέφτουν σε νεαρούς στις πλατείες όταν γύρω μας συμβαίνουν όλα αυτά τα τρελά.

Μια χαρά τα πήγαμε στο "Μένουμε Σπίτι", γιατί φοβηθήκαμε.

Κι όπως και να το κάνουμε άλλο είναι να κάθεσαι στο σπίτι σου κι άλλο να βγεις έξω. Αυτό είναι το δύσκολο και για εμένα το μη εφαρμόσιμο, γιατί οι πρώτοι που έχουν ήδη παραβεί τους κανόνες είναι αυτοί που εκπροσωπούν το κράτος.