Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας είναι το Πάσχα - Να αυξηθούν τα πρόστιμα

Το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας είναι το Πάσχα - Να αυξηθούν τα πρόστιμα

Με ανησυχεί αυτή η αισιοδοξία των γιατρών για την επόμενη ημέρα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Φοβάμαι ότι σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας θα παρασυρθεί από αυτά που ακούει και θα αρχίσει να βγαίνει από το σπίτι πολύ περισσότερο. Ειδικά τώρα που θα φτιάξει ο καιρός και θα ανέβει η θερμοκρασία.

Το μεγάλο στοίχημα θα είναι τις ημέρες του Πάσχα. Ο κόσμος δεν θα μπορεί να φύγει από τις μεγάλες πόλεις, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που ετοιμάζουν γλέντια με την παρουσία πολλών συγγενών και φίλων.

Κι αυτό, βέβαια, θα είναι το "έγκλημα", διότι τότε θα υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για διασπορά του ιού.

Αυτό που πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό σε όλους είναι ότι αν δεν συμπεριφερθούμε ανάλογα όπως τώρα και χαλαρώσουμε, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψουμε ό,τι χτίσαμε και τα πράγματα να γίνουν χειρότερα.

Η άποψή μου είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να αυστηροποιήσει τα μέτρα την Μεγάλη Εβδομάδα και να αυξήσει τα πρόστιμα σε όσους μετακινούνται άσκοπα και γενικά θέτουν σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο.

Χίλιες φορές να μείνουμε σπίτι το Πάσχα και να το περάσουμε μόνοι μας, παρά να καλέσουμε φίλους η, να πάμε σε συγγενικά σπίτια και τα τινάξουμε όλα στον αέρα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Και για μας προσωπικά και για τις οικογένειές μας και τους γύρω μας.

Η λογική λέει ότι αν παραμείνουμε πειθαρχημένοι, από τον ερχόμενο μήνα θα αρχίζουμε σιγά σιγά να επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Με αργά, αλλά σταθερά βήματα.

Και στο κάτω κάτω δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου με το να περάσουμε ήσυχα αυτό το Πάσχα. Τόσα και τόσα θα έχουμε μπροστά μας...