Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Έτσι έχασε ο Κωστένογλου τα αποδυτήρια της ΑΕΚ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Έτσι έχασε ο Κωστένογλου τα αποδυτήρια της ΑΕΚ

Λογικό ήταν στην ΑΕΚ να συζητήσουν προπονητής και παίκτες για το χθες, το σήμερα και το αύριο της ομάδας.

Και καλά τα είπαν, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει στην πράξη. Τα πάντα φαίνονται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Όσον αφορά το θέμα του Κωστένογλου η άποψή μου είναι ότι η Ενωση δεν έχει ανάγκη από έναν ακόμα προπονητή – διαχειριστή, αλλά κάποιον να χτίσει πάνω του μια νέα ομάδα.

Δεν έχει, δηλαδή, κανένα νόημα να φύγει και ο Κωστένογλου και να έρθει ένας άλλος που κι αυτός θα έχει ημερομηνία λήξης.

Θα σχολιάσει κάποιος και πώς θα μείνει ο Ελληνας τεχνικός αν η ομάδα συνεχίσει τα άσχημα αποτελέσματα. Σωστό. Αλλά πρώτα θα δει ο Μελισσανίδης την αντίδραση της ομάδας και μετά θα πάρει τις όποιες αποφάσεις του.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής προπονητή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Κωστένογλου δεν έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Όχι μόνο για το πώς λειτούργησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μετά το «πλάκωμα» του Λιβάγια με τον Ολιβέιρα και τις αλλαγές του Πορτογάλου και του Βέρντε, αλλά για την συνολική του παρουσία εντός κι εκτός αποδυτηρίων.

Τι θέλω να πω. Ο Κωστένογλου είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ένα πολύ καλό παιδί. Ένας κύριος. Όταν αντικατέστησε τον Καρντόσο έπραξε το φυσιολογικό. Έπιασε τα ονόματα και τους τόνισε το αυτονόητο. Ότι αυτοί είναι τα αστέρια και πρέπει να βγουν μπροστά. Να μιλήσουν στο γήπεδο για το συμφέρον της ομάδας.

Τα βαριά χαρτιά, λοιπόν, ο Λιβάγια και ο Βράνιες αντιλήφθηκαν άμεσα με τι έχουν να κάνουν και τους ήρθε κουτί ο νέος προπονητής.

Με δηλώσεις και συζητήσεις μαζί του τον ανέβασαν στα ουράνια πιστεύοντας ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο στην ομάδα.

Κι εκεί χάθηκε η μπάλα. Ο Κωστένογλου απέφυγε να βάλει όρια όπως έπρεπε, δεν κτύπησε το χέρι στο τραπέζι κι έχασε τα αποδυτήρια. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Και από τη στιγμή που συνεχίζει στον πάγκο της Ενωσης είναι υποχρεωμένος να αλλάξει ρότα. Αν θέλει να επιβιώσει.

Μόνο έτσι θα τον νιώσουν οι παίκτες και θα κόψουν τους τσαμπουκάδες και τις περίεργες συμπεριφορές.

Για εμένα χρειάζεται βούρδουλας και αποφάσεις παραδειγματισμού, αλλά αυτό πρώτα είναι θέμα της ιδιοκτησίας σε συνεργασία με τον Ιβιτς.

Ενδεχομένως να θέλουν να το κάνουν, αλλά να μην τους παίρνει λόγω έλλειψης πολλών ποιοτικών παικτών.

Κι αν αποφασιστεί, να γίνει σωστά κι όχι όπως πέρυσι τέτοια εποχή με τους Λαμπρόπουλο, Μπακασέτα και Σιμόες.