Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Lockdown: Συναγερμός για το ρεβεγιόν - Όλοι οι αστυνομικοί στους δρόμους

Lockdown: Συναγερμός για το ρεβεγιόν - Όλοι οι αστυνομικοί στους δρόμους

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά κατά την τηλεδιάσκεψη «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

«Σχέδιο Χριστουγέννων» αναμένεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. για το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ώστε να να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού.

Οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούν οι δυνάμεις της Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια θα είναι ιδιαίτερα εντατικοί, χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η φράση που ειπώθηκε, κατά την τηλεδιάσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, στο πρότυπο του σχεδίου των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα τονίστηκε ότι θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.