Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μερσέντες

Eνσταση της Red Bull κατά της Μercedes!

Η Red Bull έκανε τις απειλές της από τις χειμερινές δοκιμές του Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη πραγματικότητα και κατέθεσε ένσταση κατά της Mercedes, ζητώντας να χαρακτηριστεί ως παράνομη η χρήση του συστήματος DAS από τους αγωνοδίκες του Γκραν Πρι Αυστρίας.

Η αυστριακή ομάδα επικαλείται το άρθρο 3.8 των τεχνικών κανονισμών ερμηνεύοντας το σύστημα DAS ως ένα κινητό αεροδυναμικό μέρος, κάτι που απαγορεύεται. Επίσης η Red Bull αναφέρεται και στο άρθρο 10.2.3. το οποίο απαγορεύει οποιαδήποτε αλλαγή στην ανάρτηση όταν κινείται το μονοθέσιο. 

Από την πλευρά της η Mercedes δηλώνει σίγουρη για τη νομιμότητα του συγκεκριμένου συστήματος, γιατί αλλιώς –όπως λέει- δεν επρόκειτο να το τοποθετήσει στα αυτοκίνητά της.

 Οι υπεύθυνοι της Red Bull πρέπει να προσκομίσουν πάντως επαρκή στοιχεία και δυνατές αποδείξεις, για να στηρίξουν την ένστασή τους, αλλιώς θα απορριφθεί άμεσα από τους αγωνοδίκες. Από την πλευρά της Formula 1 ανακοινώθηκε, ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί σε κάθε περίπτωση πριν τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά που θα διεξαχθούν αύριο το πρωί. 

Να υπενθυμίσουμε πάντως, ότι οι Αυστριακοί είχαν προειδοποιήσει ήδη τον Φεβρουάριο τη Mercedes κατά τα επίσημα χειμερινά τεστ στην πίστα της Βαρκελώνης, ότι θα κατέθεταν ένσταση κατά του συστήματος DAS πριν τον πρώτο αγώνα του εφετινού πρωταθλήματος.