Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φόρμουλα 1

Φόρμουλα 1: Στον "αέρα" το γκραν πρι των ΗΠΑ

Η Formula 1 συνεχίζει τις προσπάθειες για να διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι αρκετά. Προς το παρόν οι αγώνες σε Αυστραλία, Μονακό και Γαλλία έχουν ακυρωθεί για τη φετινή χρονιά, ενώ ερωτηματικό υπάρχει λόγω κορονοϊού και για το Γκραν Πρι του Όστιν στις ΗΠΑ.

Το γκραν πρι των ΗΠΑ βρίσκεται στο ανανεωμένο πρόγραμμα και πρόκειται να διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου., όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Συγκεκριμένα ο Δρ. Μαρκ Έσκοτ, υπεύθυνος στο σύστημα δημόσιας υγείας του Άστον τόνισε ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις δεν αποτελούν προτεραιότητα.

"Τα μεγάλα events είναι το πρώτο πράγμα που απαγορεύσαμε και θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα επιτρέψουμε λόγω του κινδύνου έκθεσης πολλών ανθρώπων μεταξύ τους. Κοιτάζοντας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, δεν έχουμε ενδείξεις σε αυτό το στάδιο ότι θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον κίνδυνο αρκετά ώστε να έχουμε μεγάλες εκδηλώσεις" τόνισε.

Ακόμη όμως κι αν επιτραπεί από τις υγειονομικές Αρχές να γίνει αγώνας κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάρει και την έγκριση και από το Ταμείο Κύριων Εκδηλώσεων του Τέξας, το οποίο χρηματοδοτεί  διοργανώσεις που φέρνουν έσοδα στην κοινότητα.