Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
γ εθνικη

Τα σχέδια της ΕΠΟ για Γ΄εθνική και Football league

Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ θα ληφθεί απόφαση για το μέλλον της Γ’ εθνικής και της Φούτμπολ Λιγκ.

Εισηγήσεις για τη Γ’ Εθνική:

1. Λήξη του πρωταθλήματος περιόδου 2019 - 2020 με την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων ανά όμιλο να ισχύει ως είχε κατά την διακοπή τους.

2.  Προβιβάζονται όλοι οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων (8 ομάδες) με βάση την βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς να μπορούν να αντικατασταθούν, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να προβιβασθούν στην ανώτερη κατηγορία. (σ.σ. στην προκήρυξη προβλεπόταν ο προβιβασμός τεσσάρων ομάδων).

3. Ως προς τον υποβιβασμό των σωματείων από κάθε όμιλο (εκτός της Κρήτης), υπάρχουν τρεις προτάσεις:

α. Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 - 2021 τα σωματεία που καταλαμβάνουν έως και την 10η θέση στην βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του πρωταθλήματος.

β. Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 - 2021 όλα τα σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 - 2020, εκτός από αυτά που έχουν παραιτηθεί με την προοπτική της δημιουργίας δέκα (10) ομίλων για την περίοδο 2020 - 2021.

γ. Να υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. όσα σωματεία είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.  

4.) Για τον Όμιλο της Κρήτης (8ος όμιλος),να ισχύσουν τα κάτωθι:

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 - 2021 όλα τα σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 - 2020, εκτός από αυτά που έχουν παραιτηθεί.

Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική οι τέσσερις πρωταθλητές.

Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική οι τέσσερις δευτεραθλητές, (αντί δύο που προβλεπόταν στην προκήρυξη).