Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
μπερτομεου

Τι είπε ο Μπερτομέου για τον Ολυμπιακό...

Ο Τζόρντι Μπερτομέου βρέθηκε στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση Άλμπα-Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά πριν από αυτή έδωσε συνέντευξη Τύπου.

Ο CEO της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να έχει η Άλμπα μία σίγουρη θέση στη EuroLeague, καθώς υπάρχει η προοπτική για 16 εγγυημένα συμβόλαια στο μέλλον, με τον ίδιο να απαντά: «Η Άλμπα είναι ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς υποψήφιους. Είναι ξεκάθαρο, όμως, πως αυτό δεν θα γίνει του χρόνου».

Η Γερμανία είναι μια αγορά στην οποία εστιάζει η EuroLeague μαζί με άλλες, καθώς ο Μπερτομέου ανέφερε: «Δουλεύουμε σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μία, θέλουν να καθιερωθούμε σε μεγάλες αγορές, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την άλλη, θέλουμε να διατηρήσουμε την θέση μας σε παραδοσιακά μπασκετικές χώρες, όπως η Ρωσία και τα Βαλκάνια. Τα εγγυημένα συμβόλαια θα δοθούν με βάση αυτά τα δύο στοιχεία».

Τέλος, πρόσθεσε για την «εξάλειψη» των εγχώριων πρωταθλημάτων και τον Ολυμπιακό: «Αν ήθελα οι ομάδες να φύγουν από τα πρωταθλήματά τους, τότε θα πρότεινα μια EuroLeague των 24 ομάδων. Δεν το κάνω αυτό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο μέλλον δεν θα αλλάξει. Θα παραμείνουν 18. Ψάχνω για συμβιβασμούς, ώστε οι ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν στα πρωταθλήματά τους. Και η περίπτωση του Ολυμπιακού δεν μας αφορά άμεσα. Δεν δημιουργήσαμε εμείς αυτή την κατάσταση. Ξέρετε καλά για τις εσωτερικές διαμάχες στην Ελλάδα».