Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
bento

Μπέντο: «Προσοχή σε Ατρόμητο, πανέτοιμοι με Παναθηναϊκό»

Στις δυσκολίες της εβδομάδας που ακολουθεί στάθηκε ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος ζήτησε προσοχή και σοβαρότητα από τους παίκτες του ενόψει Ατρομήτου και επεσήμανε πως η ομάδα του στη συνέχεια θα δουλέψει σκληρά για να είναι πανέτοιμη για τα ματς με Αστάνα και Παναθηναϊκό.

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να διαχειριστεί ένα ρόστερ με τόσες πολλές και καλές επιλογές: «Για έναν προπονητή ποτέ δε θα πρέπει να είναι πρόβλημα το γεγονός πως έχει πάρα πολλές λύσεις και επιλογές. Το πρόβλημα είναι πως ο αριθμός των ποδοσφαιριστών είναι πάρα πολύ μεγάλος. Ως αποτέλεσμα αυτού αρκετοί ποδοσφαιριστές να μένουν εκτός αποστολής. Αυτό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί κανένας. Ούτε ένας ποδοσφαιριστής, ενώ ούτε μέσα στην ομάδα είναι εύκολο να το δεχθεί κάποιος. Είναι ένα πρόβλημα υπό την έννοια πως όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια. Είναι δύσκολο ακόμα και να προπονηθούν μαζί όλοι οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να το δεχθούμε και να το κατανοήσουμε πως αυτή είναι η συνθήκη που επικρατεί στην ομάδα μας. Είναι καλό που έχουμε πάρα πολλές επιλογές. Έχουμε πάρα πολλές εναλλακτικές λύσεις. Όμως, είναι κάτι που αμοιβαία θα πρέπει να το δεχθούμε και να το διαχειριστούμε. Από τη στιγμή που εδώ και δύο μήνες δεν αποτέλεσε πρόβλημα, δε θα αποτελέσει και τώρα».

Για τον επόμενο αντίπαλο, Ατρόμητο: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να παρουσιάσουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο. Είναι μία ομάδα η οποία παραδοσιακά μας δυσκολεύει και μας δημιουργεί προβλήματα. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε οπωσδήποτε να το κερδίσουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει πάρα πολύ καλούς, ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ματς. Επίσης, όπως γνωρίζουμε τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στην έδρα αυτή. Για αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το φιλικό παιχνίδι που παίξαμε στην αρχή της χρονιάς σαν παράδειγμα προς αποφυγήν, ώστε να είμαστε σε εγρήγορση και προσεκτικοί με στόχο να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η νίκη».

Για τα ματς με Αστάνα και Παναθηναϊκό που ακολουθούν: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το μυαλό μας βρίσκεται μόνο στο επόμενο ματς του πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό για εμάς και θέλουμε να συγκεντρωθούμε σε αυτό. Η αλήθεια είναι πως μετά ακολουθεί μία πολύ δύσκολη εβδομάδα. Είναι δύσκολη γιατί πρόκειται να κάνουμε δύο μεγάλα ταξίδια. Να πάμε και να γυρίσουμε από το Καζακστάν. Θα παίξουμε εκεί ένα παιχνίδι. Και στη συνέχεια ακολουθεί το τελευταίο μεγάλο ντέρμπι του πρώτου γύρου, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα μας. Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεχωριστά για το κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση μετά από κάθε ματς. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται μέσα στα μικρά διαλείμματα ανάμεσα στα παιχνίδια. Θα έχουμε μόνο τρεις ημέρες από την ημέρα του ευρωπαϊκού παιχνιδιού έως το ντέρμπι. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πανέτοιμοι και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για το βάθος στο ρόστερ: «Το πιο σημαντικό ήταν η αντίδραση των παικτών και το πώς αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια. Το κάναμε με σοβαρότητα και πολύ σωστή συμπεριφορά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις σε ένα ματς με μια εντελώς καινούρια 11άδα, όμως όλοι είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι για να βοηθήσουν. Και ψυχολογικά, αλλά και σωματικά. Όμως, σίγουρα δεν είναι εύκολο όταν έχεις τόσες πολλές αλλαγές να βγάζεις καλή εικόνα. Το μυστικό βρίσκεται στην συμπεριφορά των παικτών και στο πώς προσέγγισαν το παιχνίδι, τόσο όταν το προετοιμάζαμε όσο και μέσα στον αγώνα. Ηταν ένα καλό παιχνίδι και ήταν θετικό ότι σκοράραμε νωρίς. Ηταν σημαντικό για τους παίκτες, που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα και δεν έχουν τον ίδιο ρυθμό με τους άλλους συμπαίκτες τους, το ότι έδειξαν πως δεν είναι έτοιμοι και η συμπεριφορά τους ήταν αυτή που θέλαμε για να πάρουμε τον αγώνα κόντρα σε μια δυνατή ομάδα, από την κορυφαία κατηγορία».

Για την κατάσταση του Ντε Λα Μπέγια και αν τον υπολογίζει για το ματς του Σαββάτου: «Όχι δεν θα είναι έτοιμος, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, θα εκτιμήσουμε την κατάστασή του για να δούμε πότε θα ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους παίκτες στις προπονήσεις και μετά θα αποφασίσουμε. Προς το παρόν δουλεύει μόνος του».