Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ-ΟΣΦΠ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Αυγενάκη - Ολυμπιακού

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δέχτηκε την Παρασκευή το πρωί στο γραφείο του τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού μετά από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από τους ερυθρόλευκους μέσω της γνωστής επιστολής τους, τόσο στον υφυπουργό Αθλητισμού, όσο και στις FIFA και UEFA.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο κ. Αυγενάκης μίλησε για όσα συζητήθηκαν, αλλά και όσα του μετέφεραν τα μέλη της ερυθρόλευκης αντιπροσωπείας, που αποτελούνταν από τους Γιάννη Μώραλη (πρόεδρος), Κώστα Καραπαπά (αντιπρόεδρος) και Λίνα Σουλούκου (γενική διευθύντρια).

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός, τόνισε: «Μετά από επιστολή που απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για συνάντηση καταθέτοντας μια σειρά από στοιχεία και περιστατικά  ήταν και παραμένει υποχρέωση της Πολιτείας και της Κυβέρνησης να ακούσει, να αξιολογήσει και να κινηθεί ανάλογα. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον, είναι θεσμική υποχρέωσή μας και θα το κάνουμε και πολύ άμεσα.

Τώρα σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής του Ολυμπιακού. Η επιστολή κινείται σε τρεις κατευθύνσεις. Είναι βέβαιο ότι κάποια σημεία έχουν να κάνουν με αρμοδιότητες που ακουμπούν το υφυπουργείου Αθλητισμού  και κάποια άλλα σε επίπεδο FIFA και UEFA.

Είναι αυτονόητο ότι η συνεργασία μας με τις FIFA και UEFA είναι στενή και είναι επίσης σημαντικό και γνωστό ότι στόχος μας είναι να εξυγιάνουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνολικά τον αθλητισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε με όλους τους θεσμικούς συνομιλητές μας».

Σε ερώτηση για την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ εναντίον του, αναφορικά με το timing της συνάντησης πριν από το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και για τη σχέση που του καταλογίζουν με τους ερυθρόλευκους, απάντησε:

«Εγώ δεν σφυρίζω ούτε πέναλτι ούτε οφσάιντ. Το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής θα κριθεί μέσα στο γήπεδο. Ήταν υποχρέωσή μου να συναντηθώ με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είναι υποχρέωσή μου να συναντηθώ και με την πλευρά του ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια νευρικότητα αλλά από εκεί και πέρα θα παρακαλέσω ο υπουργός Αθλητισμού να μένει έξω από το κάδρο. Η δουλειά μου είναι να συνεργάζομαι με όλους».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε: «Επισκεφτήκαμε τον κύριο υφυπουργό μαζί με την κυρία Σουλούκου και τον κύριο Καραπαπά σε συνέχεια της επιστολής που είχαμε κάνει πριν από 15 ημέρες και στην οποία είχαμε αναπτύξει τις θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ η οποία κατά τη γνώμη μας δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Τρεις ενότητες ήταν στην επιστολή μας, η μία αφορά τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, η άλλη αφορά το κομμάτι της λειτουργίας της ΚΕΔ και της διαιτησίας και η άλλη των κλήσεων για δηλώσεις παραγόντων. Αυτές είναι οι ενότητες, τις θέσαμε στον υφυπουργό αναλυτικά» και κατέληξε λέγοντας:

«Χαιρόμαστε και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί σε συνέχεια της επιστολής είδαμε να παρεμβαίνει η FIFA και η UEFA και να ασχολείται από το θέμα και να ζητάει από την ΕΠΟ σχετικές απαντήσεις και περιμένουμε την παρέμβαση της κυβέρνησης, στα θέματα της αρμοδιότητας της, όπως είναι το οικονομικό»