Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
βελοπουλοσ-μαρινακησ

Σφοδρή επίθεση Βελόπουλου σε Μαρινάκη

Φουλ επίθεση από τον Κυριάκο Βελόπουλο εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά ουσιαστικά κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» τόνισε για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού ότι «διαθέτει και τα δικά του μέσα και σας στηρίζει ο κύριος Μαρινάκης και καλά κάνει, γιατί παίζει ένα δικό του παιχνίδι, επιχειρηματίας είναι, εγώ δεν λέω, ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει και σας ελέγχει από κάπου».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα «στημένα παιχνίδια» έφερε για παράδειγμα την Ιταλία και τον υποβιβασμό της Γιουβέντους: «Και δω μιλάμε για στημένα παιχνίδια κι επειδή είναι ο άνθρωπος που τον συμπαθειίτε ο Μαρινάκης, δεν μιλάτε, δεν λαλάτε. Όχι ότι οι άλλοι πρόεδροι είναι καλοί και ο άλλος έχει τα κουμπούρια, κυκλοφοράει μέσα στα γήπεδα».

Συνέστησε ακόμη στον Λευτέρη Αυγενάκη να... βάλει χαλινάρι στον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Αν θέλετε να είστε πραγματικά ακριβοδίκαιος, ε, τον φίλο σας τον Μαρινάκη βάλτε του ένα χαλινάρι του ανθρώπου, έχει ξεφύγει τελείως» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:«Δημιουργούν στρατούς κύριε υπουργέ και οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, είναι τεράστιοι αριθμοί, τους χρειάζεστε για να σας ψηφίσουν. Δεν μπορεί να κινδυνεύει η ζωή των διαιτητών, δεν μπορεί να είναι δημοσιογράφος στο Χίλτον, να πηγαίνουν οι φουσκωτοί του εφοπλιστή, να τον παίρνουν σηκωτό επειδή έγραψε κάτι, να υπάρχει δικαστική απόφαση, να τους κυνηγάνε οι δικαστές κι επειδή είναι φίλοι του εφοπλιστή να μην τους πειράζει κανείς».

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» είπε στη συνέχεια στον υφυπουργό Αθλητισμού ότι φοβάται εξαιτίας της «ιδιαίτερης», όπως την χαρακτήρισε, σχέσης του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Φοβάστε. Φοβάστε γιατί ο αρχηγός σας έχει μια ιδιαίτερη σχέση, κουμπαριά με τον κύριο Μαρινάκη έχει, κάτι έχει. Το αντιλαμβάνομαι, είναι και οι προσωπικές σχέσεις. Αλλά είτε κουμπαριά, είτε φιλική σχέση, αν η ατιμωρησία συνεχιστεί φοβάμαι ότι αυτό το δίπολο βορείων και νοτίων θα παίξει πολύ έντονα τα επόμενα χρόνια κι εμείς θέλουμε την Ελλάδα ενωμένη. Ούτε ΠΑΟΚ, ούτε Ολυμπιακός, ούτε ΑΕΚ είναι ικανές να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο. Επειδή δεν καταλαβαίνετε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια βρώμικα πίσω από την πλάτη των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Θανάση Τζήλου ο Κυριάκος Βελόπουλος στάθηκε στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι δύο φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης: «Τηλεφωνικές συνομιλίες με κατηγορούμενους του Noor 1 είχαν αυτοί και τηλεφωνικές επικοινωνίες με παράγοντες συγκεκριμένης ομάδας, με την εταιρία Capital, με τον εφοπλιστή ο οποίος εμπλέκεται για τα στημένα παιχνίδια, με τον Μανώλη Κονταρό, κουμπάρο του Μαρινάκη, με τον αρχιδιαιτητή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο».

Τέλος, σχολίασε τις δύο αναβολές στη δίκη της υπόθεσης όπου κατηγορούμενοι είναι 28 παράγοντες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λόγω απουσίας των μαρτύρων, για τους οποίους έχει διαταχθεί βίαιη προσαγωγή εν όψει της εκδίκασης στις 20 Δεκεμβρίου.

«Ο ίδιος που έχει μια ΠΑΕ κατηγορείται για πολλά πράγματα, στημένους αγώνες από το 2012 μέχρι το 15. Η δίκη αναβλήθηκε δύο φορές, ξαφνικά οι μάρτυρες παθαίνουν αχρωματωψία, γίνονται κωφάλαλοι, διακτινίζονται, εξαφανίζονται, κάτι περίεργο συμβαίνει σε αυτή τη χώρα», τόνισε

O υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε τα όσα είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος κάνοντας λόγο για «σόου»: «Μετά το σόου του ο κύριος Βελόπουλος, ήρθε, έκανε το χρέος του και μετά έφυγε από αίθουσα», είπε χαρακτηριστικά.