Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παίζει στο Παγκόσμιο ο Σλούκας!

Παίζει στο Παγκόσμιο ο Σλούκας!

Η άνετη νίκη, αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση της Εθνικής απέναντι στην Ιταλία στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις «επισκιάστηκαν» από τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου της αναμέτρησης στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο τραυματισμός του διεθνή γκαρντ ήταν ελαφρώς πιο σοβαρός από τις αρχικές εκτιμήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με βάση, μάλιστα, την πρώτη κλινική εικόνα ο Σλούκας θα έμενε 5-6 μέρες εκτός δράσης.

Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου έδειξε, όμως, πως έχει υποστεί θλάση, όχι όμως βαριά και όχι απ’ αυτές που μπορούν να κρατήσουν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου έναν παίκτη με τη θέληση και το πείσμα του Σλούκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, o Σλούκας θα ταξιδέψει κανονικά για την Κίνα! Όχι, πάντως, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα την ερχόμενη Τετάρτη (21/8).

Ξεκινάει, ωστόσο, άμεσα διπλές θεραπείες ημερησίως για να καλύψει το χαμένο έδαφος και σε συνδυασμό με την τρομακτική θέληση που έχει για να είναι «παρών» στο μεγάλο ραντεβού της Κίνας, μοιάζει αδύνατο να χάσει το Μουντομπάσκετ (31/8-15/9).

Ο ίδιος ο Σλούκας ήταν ανήσυχος σε πρώτη φάση, αλλά μετά τη μαγνητική και σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις αναμένεται να είναι έτοιμος και να επιστρέψει στη δράση σε δέκα μέρες από τώρα.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι θα είναι «παρών» από την πρεμιέρα του τουρνουά, με τον ίδιο να δείχνει αρκετά αισιόδοξος έπειτα από τη μαγνητική και την εξέταση από έμπειρους γιατρούς.

Η Εθνική θα αναχωρήσει για την Κίνα την Τετάρτη για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της με 12 παίκτες, ώστε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι συνεργάτες του να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Το αρχικό πλάνο ανέφερε πως με το πέρας του τουρνουά Ακρόπολις θα «κόβονταν» δύο παίκτες από την αποστολή, αλλά μετά το αυριανό (18/8, 20:30) παιχνίδι με τη Σερβία θα «κοπεί» ένας παίκτης που θα είναι ψηλός.

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ταξιδέψει με 12 παίκτες  και ο Σλούκας θα πετάξει για Κίνα όταν νιώσει καλύτερα, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι γύρω στις 28-29 Αυγούστου θα μπει σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.