Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Αναστασιάδης: "Εμείς θα παλέψουμε και ο κόσμος θα δει έντεκα παιδιά που θα ματώσουν..."

Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το σπουδαίο ματς με την Ιταλία για τα προκριματικά του Euro 2020 και, μεταξύ άλλων, τόνισε: 

Για τη φιλοσοφία της ομάδας

"Εκείνο που ήταν σημαντικό ήταν να αλλάξουμε τη φιλοσοφία, να την επαναφέρουμε στο παλιό καθεστώς που είχαμε πριν το 2004. Μια αγαπημένη ομάδα, όπου όλοι μαζί θα προσπαθούν να καταφέρουν πράγματα. Αυτό ήταν το ζητούμενο, ώστε η νέα γενιά μαζί με τους παλιούς να μπει στο νέο πλαίσιο φιλοσοφίας." 

Για το πως θα αντιμετωπίσει το 4-3-3 του Μαντσίνι

"Δεν με ενδιαφέρουν πολύ οι αντίπαλοι, με ενδιαφέρει πιο πολύ η ομάδα μου. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει και εμφανιστούμε πειθαρχημένοι, τότε πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι φαίνονται τώρα. Η Ιταλία είναι μια μεγάλη ομάδα, τη σεβόμαστε, αλλά θα δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε, ανάλογα με τον τρόπο που θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι" .

Πόσο έχει δουλέψει η ομάδα στον τομέα της ψυχολογίας

"Η προσπάθεια ήταν στον τομέα της ψυχολογίας. Ασχέτως με το τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, έπρεπε οι παίκτες να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Θεωρώ πως έχει δημιουργηθεί μια άλλη σχέση μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Εγω εμπιστεύομαι τα παιδιά γι' αυτό είμαι εδώ. Υπήρχε ανάγκη τα παιδιά να εμπιστευτούν τους εαυτούς τους και να εμπιστευτούν τον διπλανό τους. Είναι μια καλή αναμέτρηση για να αποδείξουμε αυτή τη σχέση". 

Για τη βαθμολογική σημασία του ματς

"Ο στόχος μας είναι η ομάδα να βρεθεί στα τελικά. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας με μια προυπόθεση. Πρέπει να περάσει το μήνυμα στα παιδιά πως το παιχνίδι με την Ιταλία δεν είναι το τελευταίο. Για μένα η πρόκριση θα κριθεί στο τελευταίο ματς. Οι ομάδες είναι ισοδύναμες με μικρές διαφορές. Είναι θέμα ημέρας. Την τελευταία αγωνιστική θα κρίνουμε αν έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα. Εμείς θα παλέψουμε και ο κόσμος θα δει έντεκα παιδιά που θα ματώσουν. Για το αποτέλεσμα αποφασίζει ο Θεός. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη, όπως και η Ιταλία για τους δικούς της λόγους. Δεν θέλω να φανεί ότι δεν σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Δεν το έχω καταφέρει 100% στα παιδιά, αλλά είμαι ικανοποιημένος καθώς οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση. Όλα εξαρτώνται από εμάς". 

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο

"Αυτό πρέπει να το κάνετε εσείς. Από εσάς εξαρτάται. Θα ήθελα να ασχοληθείτε περισσότερο με τη εθνική. Δεν γίνεται να παρακαλάς τον Έλληνα να έρθει να παρακολουθήσει την εθνική ομάδα, ούτε τον Ιταλό, ούτε τον Βραζιλιάνο. Θα προσπαθήσουμε για τη νίκη αύριο και ο κόσμος που θα έρθει, θα συμμετέχει αρκετά στο αποτέλεσμα. Αυτό το γήπεδο πρέπει κάποια στιγμή να το γεμίσουμε, όχι επειδή το ζητήσαμε, αλλά γιατί ο κόσμος θα θέλει να δει και να βοηθήσει αυτά τα παιδιά".