Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Κλείδωσαν» οι λεπτομέρειες για το δώρο Πάσχα: Μειωμένο για πολλούς που είναι σε αναστολή - Πότε θα πληρωθεί

«Κλείδωσαν» οι λεπτομέρειες για το δώρο Πάσχα: Μειωμένο για πολλούς που είναι σε αναστολή - Πότε θα πληρωθεί

Μειωμένο θα είναι το δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή και έχουν μισθό μεγαλύτερο των 534 ευρώ.

Τι προβλέπει ο νόμος 

Το δώρο Πάσχα αντιστοιχεί στο διάστημα εργασίας από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου και σύμφωνα με το νόμο είναι να καταβληθεί στις 28 Απριλίου, τη Μεγάλη Τετάρτη δηλαδή. 

Όσοι αμείβονται με μισθό δικαιούνται το 50% στο δώρο, ενώ όσοι είναι με ημερομίσθιο έχουν να πάρουν 15 τέτοια.

Οι αλλαγές στις αναστολές

Για όσους όμως είναι σε αναστολή, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί αυτό το 50%, δεν θα υπολογιστεί όλο σύμφωνα με το κανονικό τους μισθό.

Για όσο διάστημα δεν δούλευαν, το ποσοστό θα υπολογιστεί με βάση το επίδομα των 534 ευρώ, ενώ για όσο εργάζονταν κανονικά θα πάει με τον κανονικό μισθό τους.

Παράδειγμα...

Για να γίνει πιο κατανοητό, δείτε το παρακάτω παράδειγμα... Εργαζόμενος με μισθό 1.000 ευρώ που ήταν σε αναστολή 3 μήνες, δεν θα πάρει δώρο του Πάσχα 500 ευρώ, όπως θα έπαιρνε αν δεν είχαμε τον κορονοϊό.

Θα πάρει από τον εργοδότη του 250 ευρώ περίπου που αντιστοιχούν στο διάστημα που εργάστηκε κανονικά και άλλα 200 ευρώ από το κράτος για το διάστημα που ήταν σε αναστολή. Σύνολο 450 ευρώ. Άρα το δώρο που θα λάβει φέτος, θα είναι μειωμένο κατά 50 ευρώ.

Η απόφαση και η εκκρεμότητα

Ο τρόπος αυτός καταβολής, φαίνεται να έχει «κλειδώσει» και αναμένεται να επικυρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Αυτό που μένει να δούμε είναι το πως θα γίνει η καταβολή του...

Αν θα πληρωθεί όλο από τον εργοδότη και θα λάβει μετά το ποσοστό που αντιστοιχεί στην αναστολή από το κράτος ή αν θα υπάρξουν δύο πληρωμές στον εργαζόμενο. Μία από τον εργοδότη για το ποσοστό που του αντιστοιχεί και μία από την πολιτεία.

Το δεύτερο σενάριο πάντως φαντάζει πιο πιθανό.