Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι νέες κατηγορίες εργαζομένων της λίστας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι νέες κατηγορίες εργαζομένων της λίστας

Για την κυβέρνηση και τους επιστήμονες ο εμβολιασμός των πολίτων κατά του κορονοϊού για να χτιστεί το τείχος ανοσίας είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, αυξάνονται οι κατηγορίες των ομάδων εργαζομένων που μπαίνουν στο τραπέζι για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και άλλοι εργαζόμενοι μπορούν να μπουν στη σχετική λίστα. Είναι πιθανό να ζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός νωρίτερα από το αναμενόμενο, αλλά και σε ένα ευρύτερο πεδίο επαγγελματικών ομάδων. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να «κλειδώσουν» την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Η όλη διαδικασία επισπεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω και του φόβου από τη μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία αναμένεται να επικρατήσει και στη χώρα μας έως το τέλος Αυγούστου, όπως εκτιμούν οι ειδικοί.

Αναφορικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε άλλους επαγγελματικούς τομείς, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα τέλη Ιουλίου και να ξεκινήσουν περί τα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ακόμα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εργαζόμενους που είναι σε κρίσιμες υπηρεσίες, αλλά και σε ευαίσθητες υποδομές για τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους.

Αναλυτικότερα, μιλάμε για εργαζόμενους:

  • στην πολιτική αεροπορία
  • σε κέντρα επιχειρήσεων
  • στον ΔΕΔΔΗΕ
  • στον ΑΔΜΗΕ
  • στο φυσικό αέριο
  • στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Αναμένεται να φανεί στη συνέχεια τι τελικώς θα «κληρώσει» και για ποιες κατηγορίες, καθώς σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο είναι υπό διαμόρφωση.