Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορονοϊός: Πότε αναμένεται νέο lockdown στην Αττική – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS

Κορονοϊός: Πότε αναμένεται νέο lockdown στην Αττική – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS

Τον προβληματισμό του για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική, εξέφρασε μιλώντας στο Star ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κάνοντας αναφορά στα σενάρια που εξετάζονται.

Με τα ενεργά κρούσματα κορoνοϊού στην Αττική να αγγίζουν τα 2.100 από τα 4.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, κάθε πέντε μέρες αυστηροποιούνται τα μέτρα με σκοπό να αποφευχθεί το lockdown.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, η Αττική έχει το 40-60% των κρουσμάτων της και σκοπός είναι να μειωθούν. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ανάλογα με εκείνα που εφαρμόστηκαν σε άλλες περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο και είχαν αποτέλεσμα.

«Πρέπει να περιμένουμε όλοι, αφού εφαρμόσουμε τα μέτρα σωστά, τις επόμενες 15 ημέρες για να δούμε την απόδοσή τους. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε κι άλλα μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Αρκουμανέας.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο lockdown στην Αττική απάντησε ότι «είναι το τελικό μέτρο που υπάρχει».

Eπαναφορά των sms;

Όσον αφορά την επαναφορά των sms στις μετακινήσεις των πολιτών, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι είναι ένα πιθανό σενάριο για τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

«Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό στις μετακινήσεις θα είναι είτε ηλικιακός, είτε γεωγραφικός. Είναι όμως νωρίς ακόμα για να πάρουμε τέτοια μέτρα», επεσήμανε ο κ. Αρκουμανέας.