Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τζόνσον

Κάλυψε τον σύμβουλό του ο Μπόρις Τζόνσον - Αυτά είναι τα νούμερα του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία

Πλήρη κάλυψη στον επικεφαλής των πολιτικών του συμβούλων Ντόμινικ Κάμινγκς πρόσφερε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Κάμινγκς κατηγορείται ότι παραβίασε τους κανόνες του lockdown οδηγώντας 400 χιλιόμετρα από το Λονδίνο ως το Ντάραμ όπου ζουν οι γονείς του και η αδερφή του, ενώ η σύζυγός του είχε εκδηλώσει συμπτώματα του κορονοϊού.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι «μετά από εκτενή κατά πρόσωπο συζήτηση» με τον σύμβουλό του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Κάμινγκς ταξίδεψε για να είναι βέβαιος πως ο τετράχρονος γιος του θα είχε τη φροντίδα που χρειαζόταν, καθώς ο ίδιος και η σύζυγός του «επρόκειτο να καταστούν ανήμποροι» να τον προσέχουν λόγω κορονοϊού.

«Ακολούθησε το ένστικτο κάθε πατέρα, κάθε γονιού» και «ενήργησε με λογική, νομίμως και με ακεραιότητα», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός για τον Ντόμινικ Κάμινγκς.

Στη συνέχεια ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε τα νεότερα στοιχεία για την πανδημία. Κατά το 24ωρο έως τις 5 χθες το απόγευμα  καταγράφηκαν ακόμα 118 θάνατοι, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό από το Υπουργείο Υγείας σε 36.793.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2.409 σε 259.559. Οι νοσηλευόμενοι φορείς του ιού μειώθηκαν περαιτέρω, πέφτοντας για πρώτη φορά από το Μάρτιο κάτω από τις 9 χιλιάδες, σε 8.951. Είναι μια μείωση της τάξης του 11% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα