Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κι όμως ο πιο δημοφιλής προορισμός για το 2020 είναι η… Γουχάν

Κι όμως ο πιο δημοφιλής προορισμός για το 2020 είναι η… Γουχάν

Η μελέτη σχετικά με τις ταξιδιωτικές ανάγκες και τάσεις κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid-19 διεξήχθη από κοινού από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών Τουριστικού Κέντρου και το Κέντρο Έρευνας Πολιτισμού και Τουρισμού Tencent.

Τα αποτελέσματα, που κυκλοφόρησαν στις 28 Απριλίου, βασίζονται σε 15.163 ερωτηματολόγια, μεγάλα δεδομένα από περισσότερες από 20 εκατομμύρια δημοσιεύσεις σε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων και φόρουμ, καθώς και σε προσωπικές συνεντεύξεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η Γουχάν ξεπέρασε το Πεκίνο ως την κορυφαία πόλη στη λίστα όσον επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Κίνα, καθώς και των εγχώριων τουριστών.

Η πόλη, που συνδέεται με το ξέσπασμα του ιού, βρίσκονταν στην όγδοη θέση σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 και μέσα Ιανουαρίου 2020. Το hashtag "武汉 成为 疫情 后 网民 最 想去 旅游 的" (το οποίο μεταφράζεται κατά προσέγγιση ως «Η Γουχάν γίνεται η πόλη που όλοι θέλουν να επισκεφθούν μετά την επιδημία") έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στο Weibo, με 25.000 συζητήσεις και 270 εκατομμύρια προβολές για το θέμα.