Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
BINTEO: Το όριο ημερήσιων κρουσμάτων που μπορεί να επαναφέρει το lockdown στην Ελλάδα!

BINTEO: Το όριο ημερήσιων κρουσμάτων που μπορεί να επαναφέρει το lockdown στην Ελλάδα!

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και πλέον η καθημερινή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Και αυτό γιατί από την πορεία των καθημερινών κρουσμάτων, θα εξαρτηθεί η πορεία της άρσης των περιοριστικών μέτρων και αν αυτή θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε την Τρίτη. 

Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει έξαρση, τότε όχι απλά θα τηρηθεί το σχέδιο, αλλά ενδεχομένως να δούμε κάποια καταστήματα να ανοίγουν νωρίτερα. Αν όμως όχι, τότε θα έχουμε πισωγύρισμα και ενδεχομένως επαναφορά του lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Άρα, καταλαβαίνετε ότι τα νούμερα που θα ανακοινώνει ο Σωτήρης Τσιόδρας γίνονται ακόμα περισσότερο σημαντικά. Πότε όμως θα πρέπει να ανησυχούμε; 

Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση την έδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Αν κινούμαστε κάτω από 50 είναι πολύ καλό όριο. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν π.χ εμφανιστούν 100 ορφανά κρούσματα» είπε ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και συμπλήρωσε πως «Αν κρατήσουμε την επιδημία κάτω από 1 η επιδημία θα σβήσει», εννοώντας το R0 που αφορά το πόσους μπορεί να κολλήσει κάποιος που είναι θετικός στον κορονοϊό. 

Τέλος, αναφορικά με το πότε θα έχουμε σαφή εικόνα, είπε: «Γύρω στις 18 Μαΐου θα ξέρουμε τι γίνεται σε σχέση με το πρώτο βήμα άρσης του lockdown».