Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συγκλονιστικός Τζιανλιούκα Βιάλι: «Νίκησα τον καρκίνο αλλά το φοβάμαι να το φωνάξω»

Συγκλονιστικός Τζιανλιούκα Βιάλι: «Νίκησα τον καρκίνο αλλά το φοβάμαι να το φωνάξω»

Τον δυσκολότερο αγώνα της ζωής του φαίνεται πως κερδίζει ο παλαίμαχος Ιταλός σταρ του ποδοσφαίρου, Τζιανλούκα Βιάλι, καθώς μετά από 17 μήνες χημειοθεραπειών, οι εξετάσεις του για καρκίνο στο πάγκρεας βγήκαν καθαρές.

Ο Βιάλι έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας πως νιώθει νικητής, αλλά φοβάται να το πει… δυνατά, και περιγράφοντας με συγκλονιστικές λεπτομέρειες την εμπειρία του, ενώ έκανε έκκληση στις Αρχές να μην υπάρξει καμία περικοπή δαπανών στη Δημόσια Υγεία, αφού η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι προτεραιότητα.

“Τον Δεκέμβριο ολοκλήρωσα 17 μήνες χημειοθεραπειών σε δύο κύκλους. Ο πρώτος ήταν οκτώ μήνες και ο δεύτερος εννιά. Ήταν σκληρό, ακόμη και για μένα που είμαι δυνατός. Οι εξετάσεις που έκανα ήταν καθαρές, χωρίς σημάδια. Είμαι ευτυχισμένος, αν και το λέω χαμηλόφωνα. Νίκησα, αλλά φοβάμαι να το φωνάξω ακόμη. Αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, βγάζω ξανά τρίχες, δεν χρειάζεται να ζωγραφίζω με το μολύβι τα φρύδια μου”, δήλωσε αρχικά ο 55χρονος Βιάλι, για να προσθέσει:

“Θέλω αυτή η διάσημη φράση “το μόνο που μετρά είναι η υγεία” να γίνει το κεντρικό νόημα της ζωή μας. Θα ήθελα να μην κοπεί πλέον καμία δαπάνη για τη δημόσια υγεία. Θα ήθελα η ασφάλειά μας να γίνει προτεραιότητά μας. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τα συμφέροντά μας και να βάλουμε στην άκρη τους εγωισμούς μας. Καταλαβαίνω τους προέδρους των ομάδων της Serie A που θέλουν να παίξουν, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μια κρίση που δεν έχει δει ο κόσμος παρόμοια τελευταία. Δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη. Κάποιος θα χάσει από όλη αυτή την ιστορία. Αλλά πρέπει να παίξουμε ότι πουν οι ειδικοί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Πρώτα η υγεία και μετά το ποδόσφαιρο”.