Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιατί δεν εμφανίστηκε ο Τσιόδρας στις κάμερες την Κυριακή

Γιατί δεν εμφανίστηκε ο Τσιόδρας στις κάμερες την Κυριακή

Ως γνωστόν προχθές Κυριακή, στις έξι το απόγευμα δεν εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες προκειμένου να μας ενημερώσει για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας ούτε ο πανεπιστημιακός καθηγητής παθολογίας με ειδικότητα στην λοιμωξιολογία κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ούτε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αλλά ούτε και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ήταν η πρώτη μέρα από τη στιγμή που ξεκίνησε η καθημερινή ενημέρωση που δεν βγήκε κανένας να μιλήσει, αρκούμενοι σε μια γραπτή ανακοίνωση και αυτό όπως μαθαίνουμε τώρα, ήταν απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχοντας εμπεδώσει από την ομάδα των επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας ότι τα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα βαίνουν σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, έκρινε σκόπιμο ότι ήρθε η ώρα να δώσει σε όλους ρεπό προκειμένου επιτέλους να ξεκουραστούν και να δουν για λίγο τις οικογένειές τους.

Εδώ και περίπου ένα μήνα όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονταν καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου ή πραγματοποιούσαν τηλεδιασκέψεις με το πρωθυπουργικό γραφείο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να τους έχουν... «ξεχάσει» οι δικοί τους άνθρωποι.

Οπότε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τους ανακοίνωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι την Κυριακή θα μπορούσαν να ξεκουραστούν λίγο.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι έγιναν κάποιες απαραίτητες τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να βγει η ανακοίνωση, αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.