Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πάσχα: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα λιμάνια – Να μην ταξιδέψει ούτε ένας επιβάτης στα νησιά

Πάσχα: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα λιμάνια – Να μην ταξιδέψει ούτε ένας επιβάτης στα νησιά

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα θα είναι το πιο καθοριστικό τεστ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό ο κρατικός μηχανισμός ετοιμάζεται να “αποκρούσει” κάθε απόπειρα η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τη σημερινή ελεγχόμενη κατάσταση.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα γίνουν αυστηρότεροι, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ώστε να “φρενάρουν” οποιαδήποτε σχέδια για άσκοπες μετακινήσεις ή για συναθροίσεις τις ημέρες των εορτών.

Πάσχα: Τι θα γίνει στις Κυκλάδες και στα νησιά

Ήδη σε Μύκονο και Σαντορίνη αποφασίστηκαν αυστηρότερα μέτρα με ρητή απαγόρευση της κυκλοφορίας για 12 ώρες την ημέρα (8 το βράδυ με 8 το πρωί).

Εδώ και 15 ημέρες οι μετακινήσεις με πλοία έχουν απαγορευθεί (σ.σ. εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι), κάτι που ισχύει και για τις αεροπορικά δρομολόγια προς τα νησιά.

Εισιτήρια εκδίδονται μόνο για τους επιβάτες που συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο και πιστοποιούν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει διαμηνύσει ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα απαγορευθεί, τουλάχιστον για τη Μεγάλη Εβδομάδα, η δυνατότητα ταξιδιού και για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Σκοπός, να εμποδιστεί οποιαδήποτε μετακίνηση που θα μπορούσε να συμβάλει στη διασπορά του κορονοϊού.

Ήδη στις Κυκλάδες έχουν καταγραφεί πάνω από τέσσερα κρούσματα και είναι πιθανό να αυξηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Συνεπώς, οποιαδήποτε μετακίνηση με πλοίο ενέχει σοβαρό κίνδυνο.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη έχει δοθεί εντολή στο Λιμενικό Σώμα να εντατικοποιήσει τους ελέγχους στα κεντρικά λιμάνια για όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, λιμάνια όπως ο Πειραιάς, η Ραφήνα και το Λαύριο, θα μπουν στο μικροσκόπιο εξονυχιστικών ελέγχων με στόχο να μην επιβιβασθεί ούτε ένας ταξιδιώτης που θα επιχειρήσει να μετακινηθεί για διακοπές.

Παράλληλα, αυστηρότεροι θα είναι οι έλεγχοι και στα λιμάνια των νησιών, ειδικά στις αναχωρήσεις των πλοίων, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή άσκοπη μετακίνηση.

πηγή: cyclades24.gr