Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τένις

«Το τένις είναι επικίνδυνο, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσα από τις μπάλες!»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η ομοσπονδία τένις των Ηνωμένων Πολιτειών, USTA που εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι είναι πολύ επικίνδυνο αυτή την περίοδο να γίνονται προπονήσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι πιθανό ο κορονοϊός να μεταδίδεται «μέσα από επαφές με τις μπάλες, χειρολαβές, πάγκους, ακόμα και την επιφάνεια ενός γηπέδου», γι’ αυτό θα πρέπει οι τενίστες να προπονούνται στα σπίτια τους.

«Ακολουθώντας τη συμβουλή που έδωσε η ομάδα της USTA που εργάζεται γύρω από τα θέματα του ιού, η USTA πιστεύει πως το καλύτερο για την κοινότητά μας θα είναι αν σταματήσουμε συλλογικά να παίζουμε το άθλημα που αγαπάμε.

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες που να έχουν γίνει με αναφορές στο τένις, οι ειδικοί γιατροί πιστεύουν πως ο ιός είναι πιθανό να μεταδοθεί μέσα από επαφές με τις μπάλες, χειρολαβές, πάγκους, ακόμα και την επιφάνεια ενός γηπέδου.

Πρέπει να σκεφτείτε πως οι αποφάσεις μας δεν επηρεάζουν μόνο εμάς, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Ενθαρρύνουμε τους πάντες να παραμείνουν δραστήριοι και υγιείς, μέσα από άσκηση στο σπίτι και δημιουργικές παραλλαγές του ‘home tennis», καταλήγει η ανακοίνωση.