Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορονοϊός: Πόσοι Έλληνες έχει χρειαστεί να νοσηλευθούν

Κορονοϊός: Πόσοι Έλληνες έχει χρειαστεί να νοσηλευθούν

Είναι γεγονός ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, λιγοστεύει και η ενημέρωση για το πόσα από αυτά χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ παράλληλα απαιτείται και η συστηματική καταγραφή της πορείας εκείνων που θα οδηγηθούν σε κατ’ οίκον νοσηλεία. Πάντως με δεδομένο το γεγονός ότι και τα στατιστικά στοιχεία της χώρας κινούνται αντίστοιχα με εκείνα άλλων χωρών εκτιμάται ότι μέχρι τώρα έχουν νοσηλευθεί περί τα 300 άτομα λόγω κορονοϊού με πολλά από αυτά σε ΜΕΘ.

Με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση στις 25 Μαρτίου σε σύνολο 835 κρουσμάτων είχε απαιτηθεί η νοσηλεία για τα 225 από αυτά ήτοι περίπου το 27%. Με δεδομένο το γεγονός αυτό φαίνεται πως σήμερα σε σύνολο 1415 κρουσμάτων περίπου 300-350 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευθούν και μάλιστα πάνω από 120 χρειάστηκε να διασωληνωθούν και να μπουν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μετά βέβαια και τους θανάτους αλλά και τα εξιτήρια, αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να βρίσκονται στο νοσοκομείο λόγω κορονοϊού περισσότερα από 200-250 άτομα.

Όπως ανέφερε μάλιστα χθες ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτηρης Τσιόδρας, έχουμε περίπου το 20% με 25% που νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε απλούς θαλάμους. Οι υπόλοιποι έχουν πάρει εξιτήριο ή περνάνε ήπια μορφή της νόσου στο σπίτι. Όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου, περίπου το 70% αυτών που νοσηλεύονται είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 65 ετών. Αυτό συμβαίνει και στην πατρίδα μας.

Βέβαια, ανέφερε, «έχουμε και τους διασωληνωμένους, αυτούς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Ένας από τους λόγους που χτίζουμε και αυτή την στιγμή συμπληρώνουμε τα κενά στο μητρώο ασθενών είναι και αυτός ακριβώς. Πάντως είναι ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιοι από αυτούς εξελίχθηκαν άσχημα, όπως και θα περιμέναμε για αυτόν τον ιό, και τα ποσοστά θνητότητας στην χώρα μας παραμένουν χαμηλά».